Tunceli'de sivil aracın geçişi sırasında patlayıcı infilak ettirildi! 1 kişi hayatını kaybetti

Tunceli'nin Hozat ilçesindeki Yenibaş Jandarma Karakolu yakınlarında PKK'lı teröristler yola döşedikleri patlayıcıyı sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlamada 1 vatandaş hayatını kaybederken, 2 vatandaşa ise ulaşılamıyor.

Dün Tunceli'nin Hozat ilçesindeki Yenibaş Jandarma Karakolu yakınlarında 3 kişinin bulunduğu araca, PKK'lı teröristler yola döşedikleri patlayıcıyla saldırı düzenledi. Patlamada 1 vatandaş hayatını kaybederken, 2 vatandaşa ise ulaşılamıyor. 

3 kişinin Kahramanmaraş'tan Orman İşletme Müdürlüğü'nden aldıkları izinle Yenibaş Jandarma Karakolu yakınlarındaki ağaçları kesmek için geldiği belirtildi.

PKK'LI TERÖRİSTLER ASKERLERE ATEŞ AÇTI

Saldırı sonucu araç kullanılamaz hale gelirken, karakoldan gelen askerlerin üzerine PKK'lı teröristlerce ateş açıldı. Bölgede tuzaklanmış el yapımı patlayıcılar ve çatışmalar nedeniyle, gece helikopterle çatışma bölgesine takviye güçler indirildi.

ÇATIŞMALAR NEDENİYLE ARAÇTAKİ 2 KİŞİYE ULAŞILAMIYOR

Sabah saatlerinde zırhlı araçlarla bölgeye giden güvenlik güçleri, patlama sonucu hasar gören araçtaki 1 kişinin cenazesine ulaştı. Bu sırada pusu kuran teröristlerin, güvenlik güçleri üzerine ateş açmasıyla bölgede çatışma yeniden başladı. Aralıklarla devam eden çatışmalar nedeniyle, araçtaki diğer 2 kişiye ulaşılamadı.

DÜN DE PKK'LI TERÖRİSTLER YÜK TRENİNE BOMBALI SALDIRI DÜZENLEMİŞTİ

Muş'ta yük treninin geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin demiryoluna döşediği bombanın patlaması sonucu 7 vagon raydan çıktı. Saldırıda ölen ve yaralanan olmazken, bölgede teröristleri yakalamak için operasyon başlatıldı.

7 VAGON RAYDAN ÇIKTI

Bugün saat 12.45 sıralarında Muş merkeze 36 kilometre uzaklıktaki Yörecik köyü yakınlarında Tatvan-Elazığ seferini yapan 53015 sefer sayılı yük treninin geçişi sırasında, daha önce PKK'lı teröristlerin demiryoluna yerleştirdiği patlayıcı infilak ettirildi. Patlama sonucunda 7 vagon raydan çıktı.

TERÖRİSTLERİN YAKALANMASI İÇİN OPERASYON BAŞLATILDI

Ölen ve yaralananın olmadığı saldırı sonrası bölgede geniş güvenlik önlemi alınarak, teröristleri yakalamak için operasyon başlatılırken, raydan çıkan vagonların kaldırılması için de çalışmalar başlatıldı.

Yorumlar