Tunç Soyer PKK ile bağlantılı 15 HDP'li ismi işe aldı!

CHP ile HDP'nin yerel seçimlerde yaptığı HDP ittifakının ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in, PKK ile bağlantısı olan 15 HDP'liyi işe aldığı ortaya çıkmıştı.

İzmir Valiliği tarafından yürütülen soruşturma ile iş akitleri feshedilmesinin ardından AK Partililerden Soyer'e sert tepki geldi: "Bunun hesabını İzmirlilere nasıl vereceksin?".

CHP ile HDP'nin yerel seçimlerde yaptığı kirli ittifakın ardından CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından belediyede işe başlatılan 15 HDP'linin PKK ile iltisakı ortaya çıkmış, İzmir Valiliği tarafından yürütülen güvenlik soruşturmasının ardından bu isimlerin iş akitleri feshedilmişti.

Soyer'e tepki gösteren AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, tüm uyarılarına rağmen Soyer'in bu adımı attığını belirterek tepki gösterdi. Sürekli, "Terörle iltisaklı kişilerin büyükşehir belediyesinde işe başlatılmasının doğru olmadığını, bunun seçimdeki CHPHDP gizli ittifakının bir sonucu olduğunu daha önce de söylemiş, Sayın Soyer'i uyarmıştık. Şimdi de söylediğimizin ne kadar doğru olduğu ortaya çıkıyor. Sayın Soyer sizin ne işiniz var PKK iltisaklı bu kişilerle" dedi.

AK Partili Grup Başkan Vekili Özgür Hızal da "Belediye başkanı, güvenlik soruşturmasından geçemeyen 15 kişinin hesabını İzmirli hemşehrilerimize nasıl verecek merak içerisindeyiz" diye konuştu.

Yorumlar