Tumblr tüm yetişkin içeriklere yasak getiriyor

Geçtiğimiz günlerde App Store'dan kaldırılan Tumblr tarihi bir karara imza atarak yetişkin içerikleri tamamen engelleme kararı verdi. Uygulama da kısa süre önce çocuk istismarı görüntülerinin yayınlanmasından dolayı App Store, Tumblr'ı mağazadan kaldırmıştı.

Popüler web hizmeti Tumblr'ın App Store'dan kaldırılması ile başlayan yetişkin içerik tartışması ciddi sonuçları beraberinde getirdi. Platformda ki filtrelerden bir şekilde geçerek pedofili içeren içeriklerin yayınlanmasının ardından gündeme gelen Tumblr, ciddi bir karar alarak yetişkin içeriklerinin tamamen engelleneceğini duyurdu.

2007 yılında kurulmasından itibaren yetişkin içeriklere yasal şekilde yer veren platform yetişkinlere karşı içerik üreten kişilere karşı kendilerini ifade edebilecek bir ortam olarak geliyordu. Sitenin küçük kullanıcıları için güvenli bir mod oluşturma çabası bazen sorunları kendiyle getiriyordu. Geçtiğimiz ay ise sitede bulunan filtreleme sisteminin yanlışlıkla pedofili içerikleri onaylaması üzerine tepkiler çığ gibi yağmıştı. Bu olayın ardından App Store üzerinden kaldırılan platform kriz sürecine girdi.

17 ARALIK'TA SON BULUYOR

Tumblr'n CEO'su Jeff D'Onofrio sitenin gün geçtikçe büyüdüğünü ve her kesimdem farklı yaş kitlesine hitap etmelerinin kendisiyle birlikte sorumlulukları getirdiğini belirterek 17 Aralık'tan itibaren tüm yetişkin içeriklerin siteden silineceğini belirtti.

Yorumlar