TSK'dan kaç kişinin ihraç edildiğini açıkladı

Milli Savunma Bakanı Işık, "16 bin 423 öğrenciyle beraber değerlendirildiğinde 20 bin 88 kişinin Türk Silahlı Kuvvetleri ile bağı kesilmiştir." dedi.

Askeri okullarla Türk Silahlı Kuvvetlerine personel temin yetkisinin düzenlemeyle Milli Savunma Bakanlığına verildiğini anımsatan Bakan Işık, "15 Temmuz öncesinde askeri öğrenim kurumlarımızda okuyan 6 bin 193 harp okulu öğrencisi, 4 bin 90 askeri lise ve astsubay hazırlama okulu öğrencisi ve 6 bin 140 astsubay meslek yüksekokulu öğrencisi derecelerine göre YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından durumlarına uygun okullara nakledilmiştir." değerlendirmesinde bulundu.


Bakan Işık, Olağanüstü hal (OHAL) süresince TSK personelinin ilgili kuvvet komutanının teklifi ve Milli Savunma Bakanı'nın onayıyla kamu görevinden çıkartılmaları usulünün benimsendiğini belirterek, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizden bugüne kadar 3 bin 665 personel FETÖ terör örgütüyle irtibatlı olduğu için ihraç edilmiştir. Neticede 16 bin 423 öğrenciyle beraber değerlendirildiğinde 20 bin 88 kişinin Türk Silahlı Kuvvetleri ile bağı kesilmiştir. Ayrıca 2 bin 855 personelin de soruşturma işlemleri sürdürülmektedir." diye konuştu.

Yorumlar