TSK terör örgütü PKK'ya 'eşek arısı' ile büyük darbe vurdu

Cudi Dağı'nda 2 hafta önce, aralarında 3 üst düzey sözde örgüt yöneticisinin de bulunduğu, 18 teröristin öldürüldüğü operasyonun bilinmeyen detayları ortaya çıktı.

11 Ekim'de Gabar Dağı Güneyce köyü kırsalında gerçekleştirilen "Hançer-2" operasyonu sırasında, PKK'nın sözde Çırav Takım Sorumlusu "Rezan Goyi" kod adlı Serbest Paksoy ile "Mahir Malatya" kod adlı Selçuk Köse öldürüldü.

OPERASYONDA 'EŞEK ARISI' 

'Eşek arısı' ismiyle anılan drone TSK'nın son dönem terör operasyonlarında teröristlerin kabusu haline geldi. "Hançer-2" operasyonunda da aktif olarak kullanılan  'eşek arısı'nın boyu 10 santimetre, ağırlığı 18 gram. Termal ve gece görüş kameraları da olmak üzere 3 kamerası olan drone 1.6 km menzilli ve 25 dakika havada kalabiliyor. Radara takılmayan drone çalışırken ses de çıkarmıyor.

18 PKK'LI HAİN ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Sabah gazetesinin haberine göre, Cudi Dağı'nda 3 üst düzey terörist dahil 18 PKK'lının etkisiz hale getirildiği nefes kesen operasyonun detayları ortaya çıktı. 11 Ekim'de "Hançer-2" operasyonuyla başlayan takip şöyle gelişti:

Gabar'da öldürülen teröristlerin dijital materyalleri çözüldü. Telsizden yollanan şifreli mesajlar deşifre edildi. Bir grup teröristin PKK yayınına verdiği röportajdaki fotoğraftan yerleri belirlendi.

Uydu üzerinden koordinatları çıkarıldı. "Eşek arısı" diye tabir edilen sessiz mini drone devreye sokuldu. Bölge çembere alındı. 2 Kasım'daki büyük operasyonla teröristler gruplar halinde öldürüldü.

Yorumlar