Trump tehdidine Çavuşoğlu'ndan sert sözler

Çavuşoğlu'nun geçtiğimiz günlerde yaptığı "ABD çekilse de çekilmese de operasyon yapılacak" açıklaması üzerine ABD Başkanı Trump, sosyal medyadan Türkiye'yi küstah şekilde tehdit etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz saatler içerisinde ABD Başkanı Donald Trump'ın küstah sözlerine yanıt verdi.

Lüksemburg Avrupa ve Dışişleri Bakanı Jean Asselborn ile Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu'nda basın toplantısı düzenleyen Çavuşoğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalara cevap verdi.

Donald Trump'ın Suriye ile yaptığı açıklamalar sonrasında olaylar halen sıcaklığını korurken, Çavuşoğlu, "Stratejik ortaklar sosyal medya üzerinden konuşma gerçekleştirmez. Güvenli bölge ABD'nin değil bilhassa Türkiye'nin teklifidir. Hiçbir tehdide göz yummayız." ifadelerini kullandı.

TRUMP: "TÜRKİYE'Yİ MAHVEDERİZ"

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan şu açıklamaları yaptı: "Türkiye, Kürtlere saldırır ise onları ekonomik olarak mahvederiz. Yaklaşık 20 millik güvenli bir bölge kuracağız. Aynı şekilde Kürtlerin de Türkiye'yi provoke etmesini istemiyoruz."

ÇAVUŞOĞLU: TEHDİTLERE PABUÇ BIRAKACAK DEĞİLİZ

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olay karşısında, ''Trump'ın içinde bulunduğu zorluğu görüyoruz. Üzerinde ciddi bir baskı var. Kendisi çekilme kararı aldı. Güvenlikle ilgili birimleri de ABD'nin çekilmemesi için sürekli baskı yapıyor. Stratejik ortaklar sosyal medya üzerinden konuşmaz. Türkiye'yi ekonomik olarak tehdit etmek ile bir yere varılamaz. Bu sorunu birlikte nasıl çözeceğiz buna bakmamız lazım. Güvenli bölge ABD'nin değil Türkiye'nin teklifidir. Kürt kardeşlerimizin en büyük dostu Türkiye'dir. Kürtlerle teröristleri bir tutarak bir yere varamayız. Bunu ABD'li ve Avrupalı muhattaplarımıza anlatıyoruz. Hiçbir tehdide pabuç bırakmayacağımızı söyledik. Bu dili doğru bulmuyoruz, herkes üslubunu ayarlamalı. Son tweet bir iç politika malzemesidir. Bir taraftan ekonomik zorluklar, diğer taraftan terör tehdidi gösterildiği zaman bu millet der ki ben aç kalırım susuz kalırım terörle mücadele ederim.'' sözlerini kullandı.

 

 

 

 

 

Yorumlar