THY Euroleague Maçları Artık TRT'de!

THY Euroleague ve Final Four heyecanı TRT spordan naklen yayınlanacak. Süper lig özetleri ve TFF 1. Lig yayın haklarını alan TRT Euroleague Basketbol maçlarının da yayın haklarını alarak sporseverleri bir hayli sevindirdi.

Avrupa basketbolunun en büyük organizasyonu THY Euroleague maçları ve Final Four heyecanı TRT'den naklen yayınlanacak. Süper lig maç özetlerini ve TFF 1. Lig maçlarının yayın hakkını alarak izleyicilerini sevindiren TRT bi bomba daha yaparak Euroleague’nin yayın haklarını aldığını açıkladı. Konuyla ilgili ilk açıklamayı TRT’de Stadyum programı sunucusu ve Vatan gazetesi yazarı Ersin Düzen şunları söyledi. ‘ Bu sezon boyunca THY Euroleague ve Final four heyecanı TRT ekranlarında yayınlanacak . Ülkemizi temsil eden Fenerbahçe, Galatasaray, Anadolu Efes ve Darüşşafaka Doğuş klübüne başarılar diliyorum.

EUROLEAGUE'NİN YENİ FORMATI HEYECANI DAHA DA ARTTIRACAK!

Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en büyük organizasyonu olan Turkish Airlines Euroleague’de yeni sezonda 4 Türk takımı yer alacak. Toplam 16 ekip, bu yıl ilk kez deplasmanlı lig formatında oynayacak. Uzun soluklu turnuvanın nefes keseceği kuşkusuz ortada. Takımlar mücadelelerinin sonunda, İstanbul’daki Final Four’a yükselmeye çalışacak. Avrupa basketbolunun kulüpler bazında bir numaralı organizasyonu THY Avrupa Ligi’nde 2016-2017 sezonu, dün oynanan Real Madrid-Olympiakos maçıyla start aldı.Türkiye’nin 4 takımla (Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş, Galatasaray Odeabank, Fenerbahçe) temsil edileceği organizasyonda, bu kez 16 ekip, deplasmanlı lig modelinde birbirleriyle karşılaşacak ve 30 haftalık normal sezonun ardından, ilk 8 sırayı alacak takımlar play-off oynama hakkı kazanacak. Play-off’ta sıralamalara göre 1/8, 2/7, 3/6 ve 4/5 çapraz eşleşmelerle takımlar eşleşecek ve 5 maç üzerinden oynanacak çeyrek finalde 3 galibiyete ulaşan ekipler adlarını İstanbul’da yapılacak Final Four’a yazdıracak.

 Play-off karşılaşmaları 18 Nisan-2 Mayıs tarihler arasında, İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleşecek Final four organizasyonu ise 19-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

AÇILIŞ ABDİ İPEKÇİ'DE YAPTIK

Temsilcilermizden son EuroCup şampiyonu Galatasaray Odeabank, son Euroleagu şampiyonu CSKA Moskovayı konuk etti. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan ve Süper kupa heyecanında geçen karşılaşmada, ilk yarı CSKA Moskova'nın üstünlüğünde 45-57 sona erdi. 3. periyotta rakibine 26-24 sayı üstünlüğü sağlayan Aslan, son periyotta rakibine üstünlük sağlayamayınca maç 84-109 CSKA Moskova'nın galibiyeti ile sona erdi.

DAÇKA'DAN MÜTHİŞ DÖNÜŞ

Darüşşafaka Doğuş, Turkish Airlines Euroleague ilk hafta maçında deplasmanda Sırbistan’ın Kızılyıldız MTS ekibini 73 -70 mağlup etti. Büyük çekişmeye sahne olan mücadelede 13 sayı geriye düşen temsilcimiz, son periyottaki üstün oyunuyla rakibini yenmeyi başardı.

1. Periyot: 24-17

2. Periyot: 20-13

3. Periyot: 8-16

EUROLEAGUE'deki temsilcilerimizden Fenerbahçe bugün saat 20.30'da Brose Bamberg ile karşılaşacak. Bir Diğer temsilcimiz Anadolu Efes ise bugün saat 21.00'da Laboral Kuxta ile karşılaşacak. Bu iki mücadeleyi TRT SPOR ve LİG TV3'den canlı olarak izleyebilirsiniz.

Yorumlar