4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali için başvurular sürüyor

İlk başladığı günden bu yana büyük ilgi gören Boğaziçi Film Festivali bu yıl da TRT ortaklığı ile 10 ve 18 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek. 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali için 122 ülkeden binlerce film başvuru yaptı.

İstanbul'da düzenlenecek olan 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'ne yoğun ilgi ve katılım sürüyor. İstanbul Medya Akademisi, Anadolu Ajansı ve Boğaziçi Sinema Derneği'nin birlikte yürüttüğü festivale bu yıl TRT'de kurumsal iş ortağı oldu. TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren yaptıkları iş ortaklığı ile ilgili TRT olarak Uluslararası Saraybosna Film Festivali ile başlattıkları işbirliğinden sonra, 4.üncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Boğaziçi Film Festivali’nin kurumsal iş ortağı olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Uluslararası kategoride yaklaşık 122 ülkeden 3697 filmin jüri karşısında yarışacağı güne az bir zamana kala başvurular 21 Ekim'e kadar sürecek. Büyük bir ilginin olduğu festivalde birinci olana 100 bin TL verilecek, aynı zamanda kısa metrajlı film festivalindeki büyük ödül ise 50 bin TL olacak. 

FESTİVALE 122 ÜLKE BAŞVURDU

Türk sinema sektörüne ışık tutan ve geleceğin sinemacılarını sektör ile buluşturan 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali bir çok dalda ödül verecek. İlk kez bu yıl açılacak olan uzun metrajlı film yarışmacısına 100 bin TL ödül verilirken, en iyi kurgu, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi senaryo, en iyi kadın ve erkek oyuncu kategorilerinde de para ödülü olacak. En iyi yönetmene beş bin liralık ödül verilecek, diğer ödül kazananlarına ise 2.500 dolar ödül verilecek. 122 ülkenin başvurduğu yarışmaya başvurular 21 Ekim'e kadar sürecek, yarışma ise 10-18 Kasım 2016 tarihleri arasında yapılacak.

KISA METRAJLILAR DA YARIŞIYOR

4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nde kısa metrajlı filmlerde de birçok kategori yer alıyor ve bu daldaki ödüller 2009 yılında vefat eden değerli yönetmenlerden Ahmet Uluçay adına veriliyor. Kategoriler arasında en iyi ulusal kısa belgesel, en iyi ulusal kısa kurmaca film, en iyi uluslararası kısa kurmaca film ve en iyi uluslararası kısa belgesel film kategorisi bulunuyor. Bunun yanı sıra kısa film izleyici ve İstanbul Medya Akademisi Genç Yetenek ödülleri de verilecek.

TRT ORTAK OLDU

Türkiye'nin kamu kanalı olan TRT'de bu dinamik ve genç festivalin alt yapısına destek olacak ve sektöre yönelik çalışmalarda aktif olarak rol alacak. Festival Başkanı Ogün Şanlıer TRT gibi bir kurumla yaptıkları kurumsal ortaklığn anlaşmasının çok gurur verici olduğunu söyledi ve TRT'nin sinema ve TV sektörü için çok önemli hamleleri hayata geçirmeye başladıklarını belirtti. Şanlıer ayrıca "Boğaziçi Film Festivali'nin özellikle Uluslararası boyutuyla TRT'ye önemli katkıları olacağı gibi TRT'nin de festivalimize önemli bir izleyici kitlesini katacağını düşünüyoruz. Bu birliktelikten ortaya çıkacak olan sonuçlar da en çok Türk Sineması'nın ve sektörünün kazanımları olacaktır." dedi.

Yorumlar