Trafikte Drone uygulaması

Manisa Kula'da, İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri uygulama düzenledi. Uygulamada drone kullanıldı.

Manisa Kula'da, İlçe Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri uygulama düzenledi. Uygulamada drone kullanıldı. Drone kullanılarak hatalı olduğu tespit edilen, 12 sürücüye, kırmızı ışığı ihlal ettiği için, 4 sürücüye ise, araç kullanırken cep telefonu ile görüştüğü için idari para cezası kesildi.

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği tarafından, D300 karayolu üzerinde  ışık ihlali yapan ve araç kullanırken cep telefonu ile görüşen şoförlere ceza kesildi. Kula içerisinde en çok kazasının gerçekleştiği Hisarkapı kavşağındaki polisler, bir drone havalandırarak ışık ihlali yapan ve araç kullanırken cep telefonu kullanan sürücüleri belirledi. Diğer bir ekibin havadan tespiti gerçekleşen kural ihlali yapmış olan kişilere yasal işlemler yaptı.

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından; "Emniyet Genel Müdürlüğümüzce; trafik kazalarını önleme planı doğrultusunda, ülkemizde meydana gelen ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla, sürücüler üzerinde algılanan yakalanma riski duygusunu sürekli ve en üst düzeyde tutmak için ülke genelinde havadan özel trafik denetimi yapılması planlanmıştır" sözleri iletildi.

Drone tarafından destek sağlanan uygulama esnasında 12 sürücüye kırmızı ışık ihlali, 4 sürücüye araç kullanırken cep telefonu ikullanma ihlalleri tespit edilerek idari para cezası kesildiği bildirildi. Kula’da, hava destekli trafik uygulamaları devam edecek.

Yorumlar