Tolga Ciğerci istatistikleri yıktı geçti!

Galatasaray'ın yaz transfer döneminde Hertha Berlin'den kadrosuna kattığı Tolga Ciğerci gösterdiği performansla büyük beğeni topladı. Genç orta saha, istatistik anlamında da çok iyi rakamlara ulaştı.

AjansHaber/ÖZEL

Spor Toto Süper Lig’in ilk 5 haftasında 11 puan toplayan ve başarılı futboluyla övülen Galatasaray’da yeni transferlerden Tolga Ciğerci bütün dikkatleri üzerine geçti. 24 yaşındaki genç orta saha oyuncusu koşu mesafesi, top kapma ve pas yüzdesi konusunda istatistikleri yıktı geçti.

Galatasaray’ın Almanya’nın Hertha Berlin takımından yaz transfer döneminde kadrosuna kattığı Tolga Ciğerci kısa sürede takıma uyum sağladı. Genç orta saha oyuncusu başarılı futboluyla dikkat çekti.

Geçtiğimiz sezonu hayal kırıklıklarıyla geçiren sarı kırmızılı takım yeni sezonda yeni transferlerle iddialı bir kadro oluşturdu. Ligde son olarak Vodafone Arena’da Beşiktaş’a karşı 2-0 öne geçmesine rağmen 2-2 beraberlikle yetinen sarı kırmızılılarda Tolga Ciğerci’nin istatistikleri dikkat çekiyor.

MAÇ BAŞINA ATILAN İSABETLİ PAS SAYISINDA AVRUPA’NIN ZİRVESİNDE

Opta'nın verilerine göre Galatasaraylı Tolga Ciğerci maç başına atılan isabetli pas sayısında Avrupa'nın zirvesinde bulunuyor. Tolga Ciğerci ligde çıktığı maçlarda koşu mesafeleriyle de dikkat çekerken Beşiktaş derbisinde 12 bin 500 metre koşarak sahanın en fazla mesafe kat eden oyuncusu oldu.

TOLGA CİĞERCİ LİG REKORU KIRDI!

Tolga Ciğerci top çalma, isabetli pas, koşu mesafesi ve topla buluşma istatistiklerinde önemli rakamlara ulaştı. Spor Toto Süper Lig’in 4.haftasındaki Çaykur Rizespor maçında 136 kez topla buluşan Tolga, lig rekorunu kırdı.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar