Terörde amaç Türkiye’nin FETÖ'yle mücadelesi mi? Terör uzmanı Ağar'dan Çarpıcı değerlendirmeler…

Gaziantep’teki canlı bomba saldırısı, Türkiye’nin FETÖ ile mücadeleye yoğun olarak başladığı dönemde 15 Temmuz sürecinin farklı bir boyutu olarak değerlendiriyor.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından devletin ve güvenlik güçlerinin FETÖ ile mücadeleye yoğunlaştığı şu günlerde terör örgütü PKK’nın saldırıları da yoğunlaştı. Bu ortamda son Gaziantep saldırısı ile IŞİD yeniden gündemde geldi.

Tüm bu yaşananlar birleşik bir terör yapısının Türkiye’ye yönelik provokasyon amaçlı saldırıları olarak yorumlanırken ‘iç savaş’ amacı da yüksek sesle konuşuluyor.

Gaziantep saldırısını AjansHaber’e değerlendiren terör uzmanı Abdullah Ağar, Irak ve Suriye’de oynanan oyunun Türkiye’nin karşısına da çıktığını belirterek bunun FETÖ ile mücadeleye yoğunlaşıldığı dönemde ortaya çıkmasının da anlamlı olduğunu söyledi.

Terör uzmanı Abdullah Ağar, AjansHaber’e şu değerlendirmelerde bulundu:

SALDIRININ ARKASINDA HANGİ ÖRGÜT VAR?

Gaziantep saldırısında olayın doğrusal bir IŞİD saldırısı olduğu konusu farklı bir boyut. Bu saldırının IŞİD metodu kullandığı doğru. IŞİD’in donanımını ve adam elemanlama metodunu kullandığı da doğru. Hatta saldırının Pervari’de bir aileyi hedef alarak yapılmış olması da IŞİD’i işaret ediyor ama burada başka bir önemli detay var. Kirli savaşta saldırılar aynı zamanda asimetriktir. Irak’ta Sünni-Araplarda işgalden sonra ortaya çıkan mezhepsel ihtilaf hem doğrusal saldırılar hem de asimetrik saldırılarla yükseldi ve iş savaş dönüştü.

Abdullah Ağar

“IRAK VE SURİYE’NİN DÜŞTÜĞÜ TUZAK TÜRKİYE’NİN KARŞISINA ÇIKTI”

Toplumlar arasında mezhepsel bir ihtilaf üretmeye çalıştılar ve o tuzağa Irak ve Suriye halkı düştü. Şimdi aynı tuzak PKK üzerinden IŞİD üzerinden ve FETÖ üzerinden birleşik bir terör olarak karşımıza çıktı. Olaydan sonra provokasyonların devreye girmesi çok anlamlı. Hemen devreye girdi. Cenaze törenleri provoke edilmeye çalışıldı. Buraya PKK’ya müzahir siyasi yapıların temsilci göndermeleri de çok ilginç. Bizim partimize oy verenlere yapıldı diyorlar. Bu ne demek?

“FETÖ İLE MÜCADELEYE YOĞUNLAŞMIŞKEN PKK VE IŞİD DEVREYE GİRİYOR”

IŞİD’in yapmış olduğu bir eylemin PKK’ya yarıyor olması, PKK’nın yapmış olduğu eylemlerin de FETÖ’ye yarıyor olması çok anlamlı. Biz bir operasyon yapıyoruz, FETÖ’ye yoğunlaştık, ılımlı İslam silahını ellerinden aldık, tahribat oluştu ama şimdi bu noktada konsantrasyonumuzu bozacak şekilde PKK eylemleri başladı. Hemen ardından IŞİD devreye girdi. Bunu da IŞİD’in yaptığını bilmiyoruz, ya PKK’ya müzahir bir yapı yaptıysa.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar