Terim'den iki yıldıza emir!

Ay-Yıldızlı ekibin ana gündem maddesi olan ‘Arda Turan’ krizini hiçbir şekilde kampa yansıtmak istemeyen tecrübeli teknik adam, öğrencilerine bu konuda uyarılarda bulundu.

Avrupa futbolunun güçlü ekipleri arasında yer alan Hırvatistan ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak 2018 Dünya Kupası Elemeleri'ne iyi bir başlangıç yapan Milli Takım’da, gözler Ukrayna ve İzlanda maçlarına çevrildi. İlk iki yolunda son derece kritik öneme sahip karşılaşmalar öncesi, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim de, tüm gücüyle oyuncularını zorlu maçlara motive etmeye çalışıyor. EURO 2016’dan bu yana Ay-Yıldızlı ekibin ana gündem maddesi olan ‘Arda Turan’ krizini hiçbir şekilde kampa yansıtmak istemeyen tecrübeli teknik adam, öğrencilerine bu konuda uyarılarda bulundu.

'KAMUOYUNA KULAKLARINIZI TIKAYIN'

İdmanlardan sonra futbolcularla bir araya gelen İmparator, gerek toplu sohbette gerekse birebir yaptığı konuşmalarda şunları söyledi:

'Aklınızda sadece Ukrayna ve İzlanda maçlarının olmasını istiyorum. Önemli olan sizlerin burada olmasıdır. Kamuoyunda konuşulanlara kulaklarınızı tıkayın. Ben, çağırdığım her futbolcunun milli formayı taşıma şerefini hak ettiğini ve bu görevi layıkıyla yerine getireceğine sonuna kadar inanıyorum.'

'SİZLERE BU KONUDA GÜVENİYORUM'

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in, Ukrayna ve İzlanda maçlarında pas oyununa ağırlık vereceği öğrenildi. İki rakibimizin de fizik gücü ve hava hakimiyeti yüksek oyunculardan kurulu olmasından dolayı, İmparator öğrencilerinden yerden oynamalarını ve bol pas yapmalarını istedi.

Özellikle Ukrayna’nın savunma ağırlıklı bir şekilde sahaya çıkacağını düşünen Terim, golün gecikebileceğini belirtti ve oyuncularından bu konuda panik yapmamalarını isteyerek sabırlı olmalarını söyledi. Tecrübeli hoca, Hakan Çalhanoğlu ve Cenk Tosun’a da bol şut emri verdi.

Yorumlar