Fatih Terim'den Arda Turan açıklaması

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim Hırvatistan maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim Hırvatistan maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Hırvat gazetecinin “Arda Turan kadroda neden yok?" sorusunu yanıtlayan Terim, "Kadro tercihim bu sefer bu şekilde oldu” dedi.

‘Hırvatistan maçının seyircisiz olması bir nebze de olsa önemli ama oyuncu kalitesini anlatmaya gerek yok’ diyen Fatih Terim, “Gönül isterdi ki, hafif bir takımla başlayalım. İki eksik var. Birincisi sezon başını iyi geçirmemiş oyuncular ve diğeri ise milli takımda çok süre almamış isimler var. Maçın seyircisiz olması önemli, ama Hırvatistan'ın gücünü, kalitesini bir daha, bir daha anlatmaya gerek yok. Hayatım boyunca oyuncularıma ilk söylediğim şey, korkmadan oynamaktır her yerde. Mağlubiyetten korkmayacağız. Geçen grupta 5. maçtan sonra başladık. Demek ki ümidimiz bitmediği sürece sonuna kadar gidebiliriz” ifadelerini kullandı.

“GALATASARAY ESKİ KULÜBÜM DEĞİL, KULÜBÜM”

Basın toplantısında Galatasaray’ın eski kulübü olarak anılması üzerine Terim, “Galatasaray'dan eski kulübün diye bahsettiniz ama, kulübün demek lazım. Dursun beyin şahsında Galatasaraylılara teşekkür ediyorum” dedi.

“KAZANAMIYORSAK, BERABERLİK FENA SONUÇ OLMAZ”

Karşılaşmayı değerlendiren Fatih Terim, “Kazanamıyorsak, beraberlik fena bir sonuç olmaz. Benim futbol felsesem her zaman, 'kazanamıyorsan kaybetme' üzerinedir. Yarın Hırvatistan'a mağlup olmamız hiçbir şeyi değiştirmez. Oyuncularımıza bu rahatlığı aşıladık. Avrupa Şampiyonası'na gitmenin önemli bir şey olduğunu bir kenara koyup, bunu kabul etmek lazım. Biraz gülelim, neşelenelim biraz.  Üzümü yiyelim, bağcıyı dövmeyelim. Mağlup olursa da, bu takımın yanında olalım. Tenkit edelim, eleştirelim, bunlarda sorun yok” dedi.

Yorumlar