Uluslararası Antalya Film Festivali ödüllerinden 3 tanesi Mavi Bisiklet'e gitti

Uluslararası Antalya Film Festivali ödülleri bu yıl da sahiplerini buldu. Ödül törenine bu yıl Mavi Bisiklet ve Tereddüt filmi adını yazdırırken oyuncu Ecem Uzun da hem ulusal hem de uluslararası alanda başarı elde etti.

Bu yıl 53. kez konuklarını ağırlayan Uluslararası Antalya Film Festivali ödülleri yine en iyilere gitti. Geceye iki film damga vururken Expo Kongre Merkezi'nde gerçekleşen törende hem yerli hem de yabancı birçok oyuncu yer aldı. İlk olarak 15 Ekim'de başlayan festivalde birbirinden iddalı isimler kırmızı halıdan geçerken şıklık yarışı yaşandı. Törende sadece film ekibi ve oyuncular değil Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve Belediye Başkanı Menderes Türel'de bulundu. Ulusal Yarışma bölümünde "En İyi Film" ödülünü Mavi Bisiklet filmi alırken En İyi Müzik ve En İyi Oyuncu ödülü Babamın Kanatları filmine gitti.

"YARINLARDAN UMUDUM HİÇ EKSİK OLMAYACAK"

En İyi Oyuncu ödülünü Babamın Kanatları filmindeki rolü ile alan Menderes Samancılar ödül sonrası yaptığı konuşmayla salondakileri duygulandırdı. Menderes Samancılar, ödül almasının en iyi oyuncu anlamına gelmediğini, diğer filmleri de izlediğini ve çok değerli oyuncular gördüğünü belirtti. Usta oyuncu ne mutlu ki ülkemin sinemasında bu kadar güçlü genç yönetmenler ve genç oyuncular tanıdım yarınlardan umudum hiç eksik olmayacak dedi.

MAVİ BİSİKLET DAMGASI

Antalya Film Festivali ödülleri Ulusal Yarışma bölümünde En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Yönetmen dallarında Mavi Bisiklet filmi üç ödüle birden sahip oldu. Uzun süre alkışlanan 3 Altın Portakallı filmin yönetmeni ödülünü çocuklar için aldığını ifade etti. 

HEM ULUSAL HEM ULUSLARARASIN DA ECEM UZUN

Film Festivali'nin en genç isimlerinden biri olan 24 yaşındaki Ecem Uzun başarıyı her iki alanda da yakaladı. Uzun Tereddüt filminde ki rolü ile ulusal ve uluslararası alanda En İyi Kadın Oyuncu oldu. Ecen Uzun ödülünü aldıktan sonra Tereddüt filminin yönetmeni olan Yeşim Ustaoğlu'na da teşekkür etti. 

ONUR ÖDÜLLERİ DE SAHİPLERİNİ BULDU

16 Ekim - 23 Ekim tarihleri arasında süren Film Festivali'nde Yaşam Boyu Başarı Ödülü Harvey Keitel'e, Yaşam Boyu Başarı Ödülü Asghar Farhadi'ye verildi. Farhadi ödülünü Milli Eğitim Bakanı'nın elinden aldıktan sonra burada birkaç günde gözlemledim ki pek çok genç ve tutkulu sinemacı var, bu da bize çok güzel filmlerin geleceğini işaret ediyor cümlelerini kullandı.

ONUR ÖDÜLLERİ

Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Harvey Keitel
Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu: 'Ay Dede'
Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Asghar Farhadi

ULUSAL ÖDÜLLER

En İyi Senaryo: Ümit Köreken (Mavi Bisiklet )
En İyi Müzik: Burak Korucu (Babamın Kanatları)
İzleyici Ödülü: Babamın Kanatları
En İyi Film: Mavi Bisiklet (Ümit Köreken)
En İyi Yönetmen: Ümit Köreken (Mavi Bisiklet)
En İyi Erkek Oyuncu: Menderes Samancılar (Babamın Kanatları)
En İyi Kadın Oyuncu: Ecem Uzun (Tereddüt)

ULUSLARARASI ÖDÜLLER

En İyi Senaryo: Açık Kapı (Marina Sereseky)
En İyi Müzik: 48 Kavşağı
İzleyici ödülü: Açık Kapı
Jüri Özel Ödülü: Başkasının Evi
En İyi Film: Tereddüt (Yeşim Ustaoğlu)
En İyi Yönetmen: Yeşim Ustaoğlu (Tereddüt)
En İyi Erkek Oyuncu: Tamer Nafar(48 Kavşağı)
En İyi Kadın Oyuncu: Ecem Uzun (Tereddüt)

Yorumlar