TEM'de trafikte bayram yoğunluğu

TEM Otoyolu'nun Bolu kesiminde trafikte bayram yoğunluğu yaşanıyor.

Sürücülerin Kurban Bayramı tatili için yollara koyulmasıyla zaman zaman, farkı bölgelerde yoğunluk yaşanıyor. Dün Gerede'de ve TEM Otoyolu Kocaeli mevkiinde yaşanan yoğunluğun ardından bugün de TEM Otoyolu'nun Ankara istikametine, Bolu, Çaydurt, Yeniçağa ve Gerede Karadeniz bağlantı yollarında zaman zaman araç yoğunluğu yaşanıyor. Yoğunluk nedeniyle uzun araç kuyrukları oluşuyor.

TEM'in İstanbul yönünde ise herhangi bir yoğunluk gözlenmiyor. D-100'de ise her iki istikamette de trafik seyrek durumda. Otoyollardaki kazalar nedeniyle bazen trafik durma noktasına geliyor. Trafikte yoğunluğun oluşabileceği bölgelerde ekipler aralıksız olarak çalışıyor.

SÜRÜCÜLERE HAYATİ UYARI

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Kurban Bayramı dolayısıyla uzun yolda araba kullanacak olan sürücülere önemli uyarılarda bulundu. Uykusuz ve yorgun yola çıkmamalarını tavsiye eden Apaydın, '2 saatte bir 15-20 dakika mola' verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

"UYKUSUZ VE YORGUN YOLA ÇIKMAYIN"

Bayram tatillerinde artan trafikte yoğunluğundan dolayı sürücülerin daha dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunan Apaydın, 'Bayramlarda can ve mal kaybının azaltılması için sürücüler uykusuz ve yorgun yola çıkmasın. Trafik kazalarının birçoğu sürücü hatalarından kaynaklanıyor.' diye konuştu.

"EMNİYET KEMERLERİ ÇIKARILMAMALI"

Sürücülerin yolculuk boyunca kesinlikle emniyet kemerlerini çıkarmamaları gerektiğini hatırlatan Apaydın şunları da ekledi: Bayramlar bizim en güzel günlerimizden. Ancak hatalı araç kullanmak ve kurallara uymamak sebebiyle bu güzel günler hep kabusa dönebiliyor. Özellikle dini bayramlarda gerek şehirler arası gerekse şehir içindeki trafik yoğunluğu 10 katı aşkın artıyor.

Yorumlar