Televizyon dizilerinde FETÖ şifreleri!

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nın 17-25 Aralık sonrası hazırladığı raporda, örgütün medya üzerinden algı operasyonu yaptığı belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nın 17-25 Aralık sonrası hazırladığı raporda, örgütün medya üzerinden algı operasyonu yaptığı belirtildi.

17-25 Aralık ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturmalarda, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’nın hazırladığı 52 sayfalık FETÖ/ PDY raporu önemli bir belge oldu. Bu raporda FETÖ’nün medya üzerinden algı operasyonu yaptığı belirtildi. Rapor, hazırlanan tüm iddianamelerde yer aldı.

ÖRGÜTÜN AMAÇLARI DOĞRULTUSUNDA YAZILAN KİTAPLAR VE KÖŞE YAZILARI İLE ALGI OLUŞTURDULAR

Raporun içeriğine göre, örgüt içerisinde faaliyet gösteren bazı kişiler, örgütün amaçları doğrultusunda, yazdıkları kitaplar ve köşe yazılarıyla algı oluşturdu. Bu kişilerin örgüt üyelerinin siyasi, hukuki, ekonomik ve güncel konularda örgütün istedikleri şekilde kamuoyunu yönlendirmek için çalıştıkları ifade edildi.

DİZİ, FİLM VE SOSYAL MEDYA ARAÇLARIYLA ŞİFRELİ MESAJLAR

FETÖ’nün sempatizanlarına ve tabanına dizi, film ve sosyal medya araçlarıyla şifreli mesajlar gönderdiği de raporda yer aldı. En ilginç yöntemlerinden biri de örgüt tarafından yöneltilip yönlendirilen televizyon kanallarında oynayan dizilerde verilen şifreler oldu. Dizilerde gerçek hayattaki kişi ve olayların isimlerini çağrıştıran karakterlerle bu mesajlar verildi.

ERGENEKON İÇİN ERKAN KONDU, GEZİ OLAYLARI İÇİN GEZİNTİ…

KCK için CCK, Ergenekon için Erkan Kondu, Gezi olayları için Gezinti ve Akit Gazetesi yazarları içinde Kararuhlu yazarlar denilerek örgüt tabanına mesajlar verildiği dile getirildi.

SOSYAL MEDYADAKİ HESAPLARIN PAYLAŞIMLARI HABERLEŞTİRİLİYORDU

Raporda sosyal medyada sahte hesapların varlığına da dikkat çekildi. ‘Haramzadeler, Başçalan, Fuatavni ve Yıldızkulis’ adıyla başlayan hesaplar ve özellikle ‘Fuatavni’ hesabından yapılan paylaşımların, örgüte yakın basın-yayın kuruluşları ve internet sitelerince haberleştirilerek geniş kitlelere ulaştırıldığı belirtildi.

 

Yorumlar