Televizyon alırken nelere dikkat edilmelidir? Dikkat edilmesi gerekenler

Televizyon alırken nelere dikkat edilmelidir sorusu televizyon almak isteyen birçok vatandaş tarafından merak ediliyor. İşte televizyon alırken dikkat edilmesi gerekenler...

Evlerine son teknolojiye sahip ve uygun fiyatta televizyon almak isteyen insanlar internette araştırma yapıyor. Televizyon alırken nelere dikkat edilmelidir sorusu merak edilen soruların başında yer alıyor. Eve televizyon alırken göz önünde bulundurulması gereken koşullar birçok insan tarafında merak ediliyor. Televizyon alırken opsiyon olarak HD, 4K, UHD, HDR, OLED, LED gibi birçok çeşit yer almaktadır. Bizlerde bu haberimizde televizyon alırken dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili detaylı bir araştırma yaptık. İşte televizyon alırken nelere dikkat edilmelidir sorusunun yanıtı...

TELEVİZYON ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Televizyon almayı düşünen birçok insan internette konuyla ilgili araştırma yapıp detaylı bilgi almak istiyor. Televizyonlar artık özellik olarak bir bilgisayardan farklı bir düzeyde olmadığından insanlar tercihini yaparken mutlaka daha detaylı araştırma yapıyor. Peki televizyon alırken nelere dikkat edilmelidir? İşte tüm detaylar...

GÖRÜNTÜ KALİTESİ

TV alırken aklınızda olması gereken ilk şey görüntü kalitesidir. Ancak şunu da unutmamalı ki en iyi görüntü kalitesi beraberinde yüksek fiyatı da getiriyor. Yani bütçemize de bakarak optimum ürünü bulacağız. Örneğin en iyi görüntü kalitesini arıyorsak o halde TV ekranımızın OLED teknolojisini kullanıyor olması gerekiyor. LG'nin bu anlamda çıkardığı OLED TV'leri olduğu gibi Samsung'un da QLED adını verdiği modelleri bulunuyor. İkisi de üç aşağı beş yukarı benzer teknolojiler aslında yer alıyor.

Eğer OLED size çok maliyetli geliyorsa, o halde görüntü kalitesinden çok da ödün vermeden daha uygun fiyatlı modellere bakmamız gerekecek. Bunun için de 4K ve HDR teknolojilerini sunan bir LED TV işinizi fazlasıyla görecektir. Samsung'un 65 inç'lik LED TV'leri olduğu gibi diğer teknoloji devlerinin de hayli iyi LED TV'leri bulunuyor.

4K DENEYİMİ

4K TV'ler (kimi zaman UHD TV veya HD TV olarak da bilinirler) normal HD TV'lere oranla iki kat daha fazla çözünürlük sunar. Ancak gerçekte görüntü kalitesindeki farkı doğrudan göremeyebilirsiniz; keskin hatları yoktur. TV'den biraz uzaklaştığınızda, standart HD TV'lerden görüntü kalitesinin daha iyi olduğunu fark edebilirsiniz.

HDR ÖZELLİĞİ

Ekran kalitesinden bahsetmişken HDR teknolojisinin üzerinde durmazsak olmaz. Peki nedir HDR? Açılımı High Dynamic Range yani Yüksek Dinamik Aralık olan HDR'yi şöyle açıklayabiliriz:

Görüntülerin temeli siyahlar ve beyazlar diyebiliriz. Aslında evet birçok etken mevcut sadece siyah ve beyazla kısıtlamamak lazım fakat görüntüye esas derinliği katan etkenler bunlardır. HDR’ın görüntülerdeki gölgelerin arkasında saklanan ince detayları görebilme ve renkleri oldukça gerçekçi kılmak gibi bir güzelliği mevcuttur.

Karanlık ve aydınlığın mükemmel uyumu sayesinde görüntülerin gerçekçiliği, kalitesi, keskinliği ve detayları artıyor. Yer alan yüzlerce örnekten de bunu rahatlıkla görüyoruz ki bu teknoloji bu kadar konuşulmayı hak ediyor. Ekranınız 4K olsa bile söz konusu desteğe sahip değilse yeterince detaylı görüntüler elde edemezsiniz. Ayrıca HDR teknolojisi her boyuttaki ekranlarda çalışmak üzere geliştiriliyor ve kalite hep daha yüksek oluyor.

AKILLI TV

Bugünün TV'leri artık WiFi bağlantı desteğiyle geliyor. Yani bilgisayardan farksızlar. Netflix, YouTube gibi platformlara TV'lerden girip kendi istediğimiz içeriği izleyebiliyoruz.

Yorumlar