Telefonuna mesaj geldi, 30bin TL'sinden oldu

Diyarbakır'da çiğköftecilik yapan Musa Ayşin, telefonuna gelen mesajdaki bağlantıya tıkladı ardından 30bin TL'sinden oldu.

Alınan bilgilere göre, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde çiğköftecilik yaparak geçimini sağlayan Musa Ayşin'e yaklaşık 7 ay önce mesaj geldi. Söz konusu mesajda, "Mesajda, “Banka şimdiye kadar sizden almış olduğu 528 TL dosya masrafını iade etmektedir, iadeniz için giriş yapın" ifadeleri yer alıyordu. Ayşin bu duruma anlam veremeden hızlıca bağlantıya tıklayıp siteye girdi ardından bilgilerini yazdı. Giriş yaptıktan sonra herhangi bir geri dönüş alamayan Ayşin, tekrar tekrar siteye giriş yapmayı denedi fakat olumlu sonuç alamadı. Bankanın resmi internet sitesi sandığı site aslında dolandırıcı sitesi çıktı. Musa Ayşin'in yıllarca özenle biriktirdiği 30bin TL'nin sonradan ortada olmadığını görünce kahroldu. Ayşin, dolandırıldığını anlayıp bankasını arayarak şikayette bulundu.

Ayşin, Mayıs 2018 tarihinde kendisine gelen mesajı, "Linke tıkladım, karşıma kullandığım bankanın logosunun aynısı geldi. İşin içinde dolandırıcılık olacağını anlamadım, müşteri numaramı ve şifremi girdim. Daha sonradan sayfaya giriş yapamadım, tekrar denedim olmadı ben de sayfaları kapatarak, bankanın kendi mobil uygulamasından giriş yaptım. Hesabıma girdiğimde 30 bin TL para vardı 2 dakika içerisinde sıfırlandı. 30 bin TL 5 yıllık alın terim, çocuklarımın geleceği için birikimimdi. Olay günü Bağlar 5 Nisan Karakolu’na gittim ve ihbarda bulundum. Ertesi gün Diyarbakır Siber Suçlara yönlendirdiler, ifademi verdim son olarak da savcılığa gittim suç duyurusunda bulundum. Olay olduğu an bankayı da aramıştım tüm hesaplarımı bloke edin diye, hesaplar bloke edildi ama 7 aydır banka olumlu bir dönüş yapmadı, inceleme aşamasında olduklarını söylüyorlar. Çocuklarımın geleceğini geri istiyorum" şeklinde açıkladı.

VATANDAŞA UYARI!
Son dönemlerde phising denilen 'oltalama' yöntemi fazlasıyla kullanılmaktadır. Doğruluğundan emin olmadığınız hiçbir bağlantıya tıklamayın ve bilgilerinizi girmeyin.

Yorumlar