Tecrübeli isimler takıma dönmeli mi?

A Milli Futbol Takımımız genç ağırlıklı kadrosuyla Hırvatistan deplasmanından 1 puanla döndü.  Teknik ekip genç isimlerden memnun kalırken, kadroya alınmayan tecrübeli isimlerin dönmesi gerektiğini savunanların sayısı oldukça fazla…

2018 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu ilk maçında Türkiye, Hırvatistan deplasmanına çıktı. EURO 2016’daki kötü performans ve prim krizi nedeniyle Arda Turan, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Hakan Balta, Caner Erkin ve Gökhan Gönül kadroya alınmadı. Milli takımda Okay Yokuşlu ve Kaan Ayhan gibi genç isimler ilk resmi milli maçlarını oynadı.

Türkiye, Rusya’da düzenlenecek Dünya Kupası’na katılabilme yolunda ilk maçında nispeten iyi bir sonuç alırken, Dünya Kupası’na katılabilmek için tecrübeli oyuncuların takıma katılması gerektiğini söyleyenlerin sayısı da oldukça fazla. Milli takım kadrosunu AjansHaber’e değerlendiren spor yorumcusu Semih Yuvakuran ve Serhat Ulueren de bu noktada aynı fikri paylaştı.  İki isim de takımın tecrübeli isimlere ihtiyaç duyduğunu ve tecrübeli futbolcuların dönmesiyle Dünya Kupası şansımızın artacağını ifade etti.

Spor yorumcusu Semih Yuvakuran, Türkiye-Hırvatistan karşılaşmasını AjansHaber’e değerlendirdi:

“BİRAZ SABREDERSEK DAHA İYİ OLACAK”

A Milli Takım’da bir değişim ve yenilenmenin olması gerekiyor. Genç futbolculara biraz sabır göstermemiz lazım. Milli takıma yeni isimler gelecek ki bayrağı devralanlar onu başkasına devredecek. Biraz sabredersek daha iyi olacaktır.

“BİR DEĞİŞİM YAPILMAYA ÇALIŞILIYOR”

Teknik ekip Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası için hazırlık dönemi görerek bu değişimi gerçekleştirmeye çalışıyor. Buna saygı duymaktan başka bir şey yok, bekleyeceğiz ve sabredeceğiz.

“ARDA MİLLİ TAKIMA DÖNECEKTİR”

Arda Turan’ın milli takıma döneceğini düşünüyorum çünkü bu takımın tecrübeli isimlere de ihtiyacı var. Bundan sonraki maçlarda çağrılmayan tecrübeli isimlerin tekrar milli takımda olacağını düşünüyorum.

“GRUPTA EN İYİ TAKIM TÜRKİYE”

Grubumuzda en iyi takım olarak Türkiye’yi görüyorum. Kendi sahamızdaki maçların hiçbirini kaybetmeden oynarsak ve dışarıda alacağımız puanlarla gruptan çıkacağımızı düşünüyorum.

Spor yorumcusu Serhat Ulueren, Türkiye-Hırvatistan karşılaşmasını AjansHaber’e değerlendirdi:

Hırvatistan maçındaki oyun güzeldi, yeteneği kısıtlı olan bir kadrodan iyi bir performans izledik. Okay Yokuşlu’yu zaten tanıyoruz, performansı iyiydi.

“TAKIMA TECRÜBELİ OYUNCULARI SERPİŞTİRİRSEK DÜNYA KUPASI YOLUNDA ŞANSIMIZ OLUR”

Genç oyunculara zaman vermek lazım çok tecrübesizler ve heyecanlılar. Mücadele anlamında çok iyilerdi ama bu takıma birkaç tane tecrübeli oyuncuyu serpiştirirsek Dünya Kupası yolunda şansımız olur.

“KENDİ SAHAMIZDAKİ MAÇ DAHA ZORLU OLACAKTIR”

Hırvatistan açısından baktığımızda bu tip zorlu maçları seyircisiz çıkarmak kolay değil. Burada Hırvatlar bizim için daha tehlikeli olacaktır.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar