TBMM'de 7 madde kabul görüldü.. tüm detaylar..

Genel Kurulca alınan kararda, Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümünde yer alan 7 madde kabul görüldü... Tüm detaylar...

Genel Kurulca alınan kararda, Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümünde yer alan 7 madde kabul görüldü.

TRT'nin yaptığı haber doğrultusunda kabul edilen maddeler arasında, Emniyet Genel Müdürlüğü mensuplarına ekonomik ve sosyal yardımlar sağlanması amacıyla kurulan POLSAN'ın maddi yönden güçlendirilmesi, yardımların artırılması için Emniyet Genel Müdürlüğü kadrolarında görevli tüm memurların sandığa daimi ortak olması şartı getirilecek.

Ayrıca arazi varlığı az nitelikte olan küçük çiftcilere destek sağlanması amacıyla Ziraat Odası üyelik aidatının alt sınırı asgari ücretin yüzde 2'sinden yüzde 1'e düşürülüyor.

2019'da Trafik Cezalarına Zam Gelmeyecek!

Bu haber en çok sürücüleri sevindirecek çünkü Karayolları Trafik Kanunu'nda mevcut olan cezalar 2019'da artırılmayacak ve cezalara yeniden değerleme oranı uygulaması yapılmayacak.


Geçilmesi yasak olmasına rağmen Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nden geçen sürücülere uygulanan idari yaptırımdan vazgeçildi. Para cezalarının tahsilatı yapılmayacak. Trafik cezalarının 2019'da artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

BORÇLARINI ÖDEMEYENLERE HAK TANINACAK

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun kapsamında borçlarını yapılandıran fakat ödeme yapmayarak hakkını kaybeden borçlulara yeniden imkan tanınacak. Söz konusu kişiler borç miktarını, geç ödeme zammı ile Şubat 2019'a kadar ödemeleri şartıyla yapılandırmadan yararlanmaya devam edebilecekler.

Yorumlar