TBMM gündeminde, duble yol işkencesi var

Bursa İnegöl'deki yeni bir duble yol yapılmıştı. Duble yola giriş olmaması yüzünden mahalleye girmek için uzun bir mesafe katedilmesi gerekiyordu. Sorun meclisin gündemine taşındı.

Bursa İnegöl'deki yeni bir duble yol yapılmıştı. Duble yola giriş olmaması yüzünden mahalleye girmek için uzun bir mesafe katedilmesi gerekiyordu. Problem yaşayan mahallelinin  meclisin gündemine taşındı.

Yenişehir istikametinden, mahalleye girmeye çalışan sürücüler, 4 kilometre ileride bulunan kavşaktan kontrollü geri dönüş yapıp mahalleye girmek zorunda. Bursa İnegöl ve Yenişehir arasındaki ulaşım mesafesinin kısaltılması için yapılan 6 kilometrelik yol, 980 nüfuslu Hamzabey Mahallesi sakinleri için problem oluşturdu. Yenişehir istikametinden, Hamzabey’e giriş yapmak için uğraşan sürücüler, 4 kilometre ileride bulunan kavşaktan geri dönüş yapıp mahalleye girmeyi başarabiliyorlar. Mahalleli ye göre; 4 kilometre yol gitmek zorunda olmalarının nedeni yapılan plan hatası.

Hamzabey Mahallesi’nde yaşayan, çalışmak için 2. Mobilya İhtisas Sanayi Bölgesi’ne giden işçiler, gece mesaisi ardından büyük zorluklar yaşıyor. Servis araçlarını kullanarak ya da özel araçlarını kullanarak eve gitmek için yola çıkan işçilerin de Hamzabey Mahallesi’ne varmak için zorluklar çektiği iletildi. Kestirme olarak yasak yolu kullanan sürücüler; kendilerinin ve başkalarının canlarını riske atıyor.

Haberin sonrasında CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu'nun sayesinde mesele TBMM'nin gündemine taşındı. Kayışoğlu'u, “Bursa’nın İnegöl ve Yenişehir ilçeleri arasında bir duble yol çalışması var, kim gidip görse burada bir yanlışlık olduğunu anlar. Duble yol duble işkenceye dönmüş durumda. Yol yapılırken bin nüfuslu Hamzabey Mahallesi yok sayılmıştır. Hamzabey sakinleri evlerine gidebilmek için kuralları hiçe sayıp canlarını tehlikeye atmak zorunda kalıyor. Çünkü mahallelerinin yolu duble yol yapılırken göz ardı edilmiş. Ortada bir mahalle var, ama girişi yok. İş yapmak önemli, ama kötü iş yapmak vatandaşa eziyete dönüşebiliyor, yetkilileri bu meseleyi çözmeye davet ediyorum” dedi.

Yorumlar