Taşeron İşçi Kadroları ile ilgili Bakan Mezzinoğlu son durum açıklaması yaptı

Binlerce taşeron işçiyi yakından ilgilendiren taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu son durum değerlendirmesi yaptı.

Geçtiğimiz aylarda kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması ile ilgili karar sonrasında gelişmeler devam ediyor. Geçtiğimiz gün bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun taşeronlar ile ilgili son durum açıklamasında bulundu. Bakan Müezzinoğlu’nun kıdem tazminatı ve taşeron kadroları ile ilgili yaptığı açıklamada; “Kıdem tazminatında adaletin sürdürülebilirliğin olduğu bir çerçeveyi henüz oluşturabilmiş değiliz. Önümüzdeki hafta taraflarla görüşeceğiz' dedi. Mezzinoğlu, Taşeron işçilerle ilgili olarak da "kamu personeli reformunu bir bütün olarak ele alacağız" dedi. 

BİR BÜTÜN OLARAK ELE ALACAĞIZ

Yaklaşık olarak 720 bini aşkın taşeron işçiyi ilgilendiren kadroya geçiş işlemleri ile ilgili hükümetin, bazı bakanlıklar ve kamu kurumlarındaki hizmet niteliği dolayısıyla yapılan kimi sözleşmelerdeki hükümlerde sorun çıkmaması için 'kurum kurum' detay çalışmasına odaklandığı belirtilirken,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu konuyla ilgili sorulara cevap verdi.  Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “Türkiye'nin çalışan veya kamu çalışanı için önemli bir konu başlığı. Bugün geldiğimiz noktada kamu çalışanı, memur, işçi, geçici işçi, sözleşmeli işçi gibi karmaşık birbiri arasında uyumsuzluğu yoğun olan bir yapımız var. Kamu personeli reformunu bir bütün olarak ele almak gerekir. Sistemi yeniden kurgulayan, A'dan Z'ye yeniden kamu çalışanı statüleriyle şekillendiren bir yapıyı çalışıp da 3'üncül bakışın ayaklarına koyabilsek çalışan da ülke de çok rahat edecek." Dedi.

 

TEK ÇATI ALTINDA TOPLANCAKLAR

Merakla beklenen Taşeron İşçi Kadroları ile ilgili olarak hükümetin kamu çalışanları kanununda devrim gibi bir değişiklik yapacağı bu anlamda “devlet memurluğu” kavramını baştan aşağı değiştireceği ifade ediliyor.  Muhalefetle görüşmeleri sonrasında muhalefet partileri ile anlaşması durumunda, 657 sayılı kanununda çok kapsamlı bir değişikliğe gideceği öğrenildi. Bu değişiklik ile  “devlet memuru” kavramı yerine “kamu çalışanı” kavramını getirilirken, memurlar, işçiler, sözleşmeliler, kadro karşılığı sözleşmeliler “kamu çalışanı” adı altında tek bir statüde toplanacaklar.

3 BİN 500 TAŞERON İŞÇİ KADROYA ALINDI

Kadroya geçişler ile ilgili kamu kurumdan ilk kadroya geçiş gerçekleşti. Karayolları Genel Müdürlüğü’nde çalışan 3 bin 500 taşeron işçi törenle kadroya alındı. Törene Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan da katıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü'nde çalışan 3 bin 500 taşeron işçinin kadroya alım töreni, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Karayolları Genel Müdürü İsmail Kartal, Yol-İş Başkanı Ramazan Ağar’ın katılımıyla Karayolları Genel Müdürlüğü’nde gerçekleşti.

 

Yorumlar