Et fiyatları önümüzdeki günlerde daha dengeli bir hale gelecek

Et fiyatları için müjdeli haberi veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ilerleyen günlerde fiyatların daha dengeli ve kararlı bir hale geleceğini belirtti.

Artışı ile birçok kişinin sofralarında yer bulamayan et için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik müjdeli bir haber verdi. Son aylarda giderek yükselen et fiyatları birçok tartışmaya yol açmış ve yeni düzenlemelerin yapılmasına yol açmıştı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Çelik 22'ye yakın ilde hayvan yetiştiriciliği için bölge çalışmaları yapacaklarını belirtti ve buralarda hayvan yemlerine büyük bir katkıda bulunacaklarına değindi. Toplamda üç bölge oluşacağını söyleyen Faruk Çelik bunların süt ve sanayi, yetiştirici ve besi bölgesi olacağını ifade etti. Et fiyatlarında spekülatif bir dalgalanma olduğunu da belirten Bakan önümüzdeki günlerde et fiyatlarının çok daha stabil hale geleceğini bütün kamuoyu görecek dedi. Hayvan ithalatının başladığı belirtilirken ilk partiden 17 bine yakın hayvan geldiği açıklandı. 

ET FİYATLARINDA OYNAMA YOK

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kurban Bayramında üç milyona yakın hayvan kesildiğini de et fiyatlarında herhangi bir dalgalanma olmadığını söyledi. Fiyatların kilogram olarak 25-26 lira olduğuna değinen Bakan ülkemize 250 bin hayvan ithal edildiğini ifade etti. Çelik "17 bin hayvan ilk partide geldi üreticilere, besicilere dağıtıldı. 9 Eylül itibarıyla 10 bin hayvan geldi ve 24 Eylül tarihi itibarıyla 7 bin, 28 Eylül’de de 20 bin olmak üzere 47 bin hayvan besicilerimize verilmiş olacak. Ekim ayında da bu dağıtımı devam ettireceğimizi herkesin bilmesini istiyorum. İlk müracaat kim tarafından yapılmışsa, hangi besici ve üretici tarafından yapılmışsa bu sıra gözetilerek bu ithal edilen hayvanların üreticilerimize dağıtılacağını herkesin özellikle bilmesini istiyorum. Bu konuda güzel bir zincir kurduk, yani kırmızı et sanayi yerel marketler ve tüketim anlamında kasaplar ve tüketici zincirini kurduk ve önümüzdeki günlerde et fiyatlarının çok daha stabil hale geleceğini bütün kamuoyu görecek." dedi.

TARIM PROJESİ BAŞLAYACAK

Vatandaşı oldukça sevindirecek olan et fiyatlarının düşüşünün ilerleyen günlerde daha da dikkat çekmesi bekleniyor. Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda milli tarım projesi ile ilgili görüşmeler sürerken kurula gereken sunumların yapıldığı da açıklandı. Bununla ilgili olarak Tarım Bakanı tarımsal üretimde bir karış toprağın zayi edilmemesi, en rasyonel şekilde toprakların kullanılması, hayvancılıkta kendi bünyesinde, kendi meralarında hayvanları yetiştiren bir ülke noktasına gelinmesi konusunda bir seferberlik içerisinde olacağız diyerek çalışmaların hızla sürdüğünü söyledi.

Yorumlar