Tarık Akan'ın cenazesi Pazar günü defnedilecek

Türk sinemasının usta isimlerinden Tarık Akan akşam saatlerinde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesinden sonra cenaze programı belli oldu. Akan, 18 Eylül pazar günü Cemal Reşit Rey'de yapılacak tören sonrasında aile mezarlığında defnedilecek.

Usta oyuncu Tarık Akan bir süredir tedavi gördüğü akciğer kanserine yenik düşerek 16 Eylül saat 01.10 sıralarında hayatını kaybetti. Ölümü ile sevenlerini yasa boğan Akan'ın cenaze programı kısa bir süre önce belli oldu. Ünlü oyuncunun eşi Yasemin Erkut, Akan'ın cenaze töreninin 18 Eylül Pazar günü Cemal Reşit Rey salonun düzenlenecek tören sonrasında Teşvikiye Camii'nde kılanacak cenaze namazının ardından Bakırköy'de bulunan aile mezarlığıba defnedileceğini açıkladı.

AKCİĞER KANSERİ TEDAVİSİ GÖRÜYORDU

Yeşilçam bir ustasını daha kaybetti. Türk sinemasının çınarlarınarından Tarık Akan bir süredir tedavi gördüğü akciğer kanserine yenik düşerek hayata gözlerini yumdu. 66 yaşında yaşamını yitiren oyuncu, kısa hayatın 111 sinema filmi 4 dizi sığdırdı. Bir süredir kanser tedavisi gören Akan, durumunun ağırlaşması üzerine yaklaşık 3 haftadan bu yana hastanede tedavi görüyordu.

SEVENLERİ UĞURLAYACAK

Türk sinemasında rol aldığı fimlerle 7'den 70'e herkesin gönlünde taht kuran usta oyuncu Tarık Akan, son yolcuğuna sevenleri tarafından uğurlanacak. Siyasetten, sanata çok sayıda ünlü isim ve halkın katılımının beklendiği cenaze töreni 18 Eylül pazar günü gerçekleşecek. Ünlü oyuncunun cenaze töreni ile ilgli eşi Yasemin Erkut'un yapmış olduğu açıklamaya göre, Akan'ın cenazesi, pazar günü Cemal Reşit Rey salonunda düzenlenecek tören sonrasında Teşvikiye Camii'nde kılanacak cenaze namazının ardından Bakırköy'de bulunan aile mezarlığına defnedilecek.

İLK AÇIKLAMA AĞABEYİ VE OĞLUNDAN GELDİ

Tarık Akan'ın hayatının gece hayatını kaybetmesinden sonra cenaze töreni ile ilgili ilk açılama sanatçının ağabeyi Turgut Üregül ve oğlu Barış Zeki Üregül tarafından geldi. Üregül'ün Akan'ın cenaze törenin tarihinin henüz kararlaştırılmadığı açıklamasından sonra, Barış Zeki Üregül cenaze tarihi ve günü ile ilgili kararın bugün verileceğini belirtti. Tarık Akan'ın hayatını kaybettiği hastanede açıklama yapan Üregül, “Cenazesinin kaldırılacağı yer henüz kesin değil. Dostlar sağolsun. Dün buradaydım, rahatsızdı. Ciğerinin alındığını biliyoruz. Kanserden kurtuluş yok biliyorsunuz. Son tedaviler de netice vermedi herhalde. Gece 1'de öldüğünü duydum, hastaneden aldığım haberler." dedi.

 

BABAM İLE İLGİLİ SORUMLULUK BİZDE

Bugün hayatını kaybeden Tarık Akan'ın oğlu Barış Zeki Üregül, babasının vefatının çok ani olması nedeniyle çok üzgün olduklarını ifade ederek, "Bütün Türkiye'nin başı sağolsun" dedi. Akan'ın ceneze töreni ile ilgili açıklamalarda bulunan Barış Zeki Üregül, babalarıyla ilgili bütün sorumluluğun 3 kardeş olarak kendilerinde bulunduğunu, "Acun Günay da babamın 25 yıllık hayat arkadaşı. Bizim dışımızda hiçbir kaynaktan bilgiye itibar edilmemesini rica ediyoruz. Bizim dışımızda Nazım Hikmet Vakfı bize bu konuda çok yardımcı oluyor. Bizim ve onların dışında hiçbir açıklama doğru değildir. Babamla ilgili bizim dışımızda, başkalarının yaptığı açıklamaların, babamın anısına saygı anlamında kimse tarafından paylaşılmamasını rica ediyorum" diye konuştu. Tarık Akan'ın cenazesinin şu an hastanede bulunduğunu ve gün içinde gasilhaneye götürüleceğini belirten Üregül, daha sonra cenaze işlemlerini yapacaklarını dile getirdi. Üregül, "Cenaze törenini pazar günü düzenlemeyi düşünüyoruz. Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedeceğiz, şu an saat ve detayları üzerinde konuşuyoruz" dedi. 

BARIŞ ÜREGÜL'DEN AMCASINA TEPKİ

Tarık Akan'ın vefatı üzerine açıklamalarda bulunan oğlu Barış Üregül, amcası Turgut Üregül'ün Akan ile ilgili yapmış olduğu açıklamalara tepki gösterdi. Üregül konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada; “Babam 3 haftadır hastanede tedavi görüyordu. Bodrum’dayım derken babam hastanedeydi. Orada sadece 1 hafta tatil için kaldı, hastalığı ağırlaştı ve yatış verdiler. Dün gece 1’de biz üç çocuğu başındayken vefat etti. Babam sadece biz ailesi için değil. Tüm Türkiye için önemli biriydi. Şimdi yalan yanlış iddialar atan o şahıs (ağabeyi Turgut Üregül) şov amaçlı hastanenin önünde konuşuyor. Gerekli açıklamayı yapmak istedim çünkü bizim kaybımızdan reklam yapmaları çok can acıtıcı. ‘Cenaze kayıp’ demesi çok garip, biz şu an babamızın vefat işlemleriyle ilgilenirken aşağıda konuşma yapan kişinin yıllardır babamın olduğu yere bile yaklaşamaması herkesçe biliniyordu. Cenaze işlemlerini bugün gün içinde kararlaştırıp bilgi vereceğiz. Babamızı çok seviyoruz, sevenlerine de teşekkür ediyoruz” dedi. Turgut Eregül, Akan'ın vefatı üzerine hastane yönetiminin kendisine hiçbir açıklama yapmamasından şikayet etmişti. 

MÜJDAT GEZEN ÖLÜM NEDENİNİ AÇIKLADI

Yeşilçam'ın bir döneme damgasını vuran efsane oyuncularından Tarık Akan'ın hayatını kaybetmesinin ardından, ünlü aktörün arkadaşı ve aynı zamanda da meslektaşı olan Müjdat Gezen, Akan'ın ölüm nedeniyle ilgili açıklamada bulundu. Gezen, Akan'ın sanıldığı gibi akciğer kanseri değil karaciğer kanseri olduğunu, "Akciğer kanserinden değil, maalesef karaciğere sıçramıştı. Akciğeri hemen hemen kurutmaya yakın, halletmişlerdi ama karaciğere sıçramıştı. Günde 4 paket sigara içiyordu. Eleştirdiğim tek yanı buydu" sözleriyle açıkladı.

TARIK AKAN

Asıl adı Tarık Tahsin Üregüdir. 13 Aralık 1949 tarihinde İstanbul'da doğmuştur.1970 yılında Ses dergisinin düzenlediği oyunculuk yarışmasıda birinci olmuştur. Yarışmada birinci olduktan sonra 1971 yılında Solan Bir Yaprak gibi filmi ve ilk kez Filiz Akın ve Ekrem Bora'nın başrol oynadığı sinema filmi Emine ile sinema filmi ile oyunculuk kariyerine başlamıştır. Hülya Koçyiğit'ten Türkan Şoray'a çok sayıda ünlü isimle kamera karşısına geçen ustanın Hababam Sınıfında canlandırdığı Damat Ferit karakteri ile hafızalarda yer etmiştir.

Yorumlar