Tarihin en büyük operasyonu: 14 bin adet tarihi eser ele geçirildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 12 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük tarihi eser operasyonlarından birisini gerçekleştirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 12 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük tarihi eser operasyonlarından birisini gerçekleştirdi. 30 şüphelinin gözaltına alındığı operasyonda 14 bin adet tarihi eser ele geçirildi.

30 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İstanbul Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 12 ilde Grek, Roma, Bizans ve İslami döneme ait 14 bin parça tarihi eser,  6 define arama dedektörü, 276 bin TL, 450 bin Euro ve 33 bin 300 Dolar ele geçti. Aralarında antikacılar ve işadamlarının da bulunduğu 30 kişi gözaltına aldı.

Yetkililer, operasyonun bugüne kadar yapılan en kapsamlı operasyon olduğunu bildirdi.  Gözaltına alınanlar arasında sosyetenin sanat danışmanı olduğu belirtilen M.Ş, emekli albay, emekli emniyet müdürü, finans uzmanı, heykeltraş, antika dükkanı sahiplerinin de bulunduğu belirtildi. 

Operasyonda uyuşturucu maddeler de ele geçti. Geçmişte Kapalıçarşı’da dükkanı olan Fuat A’nın yönettiği organizasyonun uluslar arası faaliyet yürüttüğü belirtildi.

Yorumlar