Fenerbahçe'nin tarihi kongresinde ortalık kızıştı!

Fenerbahçe Seçimli Genel kurulu başladı. İşte genel kurulda dakika dakika yaşananlar...

Fenerbahçe Kulübünün seçimli olağan genel kurul toplantısı Ülker Stadı Fenerium Tribünü'nde başladı.

Kongrenin ilk gününde yönetim ve denetim kurulu raporları okundu. İlk gün söz almak isteyen üyeler konuşma yaptılar. Ardından iki başkan adayı seçim öncesi son konuşmalarını genel kurulun önünde gerçekleştirecek.

Aziz Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

"BURADAN YARIN ÜZÜLEREK GİDERSİNİZ"

Aziz Yıldırım kürsüye geldiğinde Ali Koç tezahüratları yapılması üzerine çok sert tepki göstererek şunları söyledi:

"Herkes kendine gelsin. Burası Fenerbahçe genel kurulu. 20 sene hizmet ettim bu kulübe. Çocuğumun nafakasını yatırdım bu kulübe. 1 yıl hapis yattım bu kulüp için. Buradan yarın üzülerek gidersiniz. Saygıyı kaybedersek Fenerbahçe bölünür. Dediğim noktaya geliriz. Seçilirse o başkan olur. Bırak abi. Televizyonlar veriyor, amigo gibi oldunuz. Bırakın bu işleri. Tribünde bağırmayanlar burada amigo gibi bağırmasın. Böyle bir şey olur mu ya! Aldık stadyuma, hep beraber eğlenelim, neşelenelim diye. Ali Koç bizim düşmanımız değil. Ben de onun düşmanı değilim. Ama bu ne ya! Lütfen, polis. Şurayı boşalt kardeşim."

"FENERBAHÇE KUVAYİ MİLLİYE RUHUDUR"

Fenerbahçe'nin en yüksek karar organı, genel kurulun ta kendisidir. Bu kurum, 20 yıl önce olmak üzere birçok defa seçtiniz. Erganili bir öğretmen çocuğu olan beni, devletin okullarında olan, diğerlerinden farkı olmadığını bilen beni başkan seçtiniz.

Fenerbahçe, elitist bir seçim yapmadı. Soy sop hiçbir şeye bakmadı. Şimdi gönülden gönüle konuştuğumuzu bilerek konuşuyorum. Ruhumuz bir diyerek bu yola baş koyduk. Her Fenerbahçeli, en az benim kadar saygıya hürmete layıktır. Fenerbahçelilik bir ruhla olmaktır. Fenerbahçe, Kuvayi Milliye ruhudur.

"BEN VE ARKADAŞLARIM DEĞİŞİRSE, SANKİ SİHİRLİ BİR OLAY GERÇEKLEŞECEK"

Muhalefetin en çok vurgu yaptığı şey, değişim. Elbette değişim gereklidir. Doğru zamanda, doğru şekilde yapıyorlarsa elbette. Bize muhalefet edenlerin değişiklikten kast ettikleri şey, yöneticilerin değişimi olsa gerek. Sanki ben ve arkadaşlarımız değişirsek, sihirli bir olay gerçekleşecek ve her şey değişecek. Ben ve yöneticilerimizin görevi bırakması, Fenerbahçe'nin faydasına olacaksa bunu en başta biz gerçekleştirirdik.

"AYIP EDİYORSUNUZ! BENİM PROJEM SAYESİNDE BURAYA GELDİNİZ"

Bakın çok ayıp ediyorsunuz, benim 1 Milyon Üye projesi sayesinde buraya geldiniz. Çok ayıp ediyorsunuz. Burada maç değil, kongre var. Ali Koç'a yapılan saygısızlığı kabul etmiyorum. Bana yapılan saygısızlığı da affetmem. Haberiniz olsun.

"O FORMAYI BEN YAPTIRDIM"

Tribünlerden gelen tepkiler üzerine:

"O formayı giyip Fenerbahçe Başkanı'na hakaret edemezsin. O üzerine giydiğini formayı ben yaptırdım. Bu kulüp için bir yıl hapis yattım. İçinizden kimse bir gün hapis yatamaz."

"FETÖ İLE ÖPÜP BARIŞALIM MI, ÖNERİNİZ BU MU?"

"Her şeyi 3 Temmuz'a bağlamayalım, doğru.FETÖ ile şimdi öpüşüp barışalım mı? Öneriniz bu mu? Kim bizden özür diledi? Diyorlar ki hep kavga, hep kavga. Aziz Yıldırım herkesle kavgalı diyorlar. Aklıma Nasreddin Hoca'nın fıkrası geliyor, hırsızın hiç mi suçu yok diye... Kavgamız şahsımla alakalı değildir. Ben Fenerbahçe'nin başkanıyım, Fenerbahçe'ye karşı küstahlaşan karşılığını alır. Bunun için kavga ederim."

AZİZ YILDIRIM'DAN ALİ KOÇ'A TARİHİ TEKLİF!

"Sayın Ali Koç sen ne veriyorsan aynısını ben ve yönetimim koyacak. Sana teklifim Aziz yıldırım olarak şu; futbolu gel sen al yönet, amatör şubeleri ve kulübü ben yöneteyim. İkimiz de aynı rakamı koyalım. Ne sen ne ben kazanayım. Bu kulüp kazansın"

"BEN BURADA OLSAYDIM, G.SARAY BURADA KUPA KALDIRAMAZDI"

Sayın Ali Koç, Galatasaray burada kupayı kaldırdı. Sen buradaydın, ben hapisteydim o sırada. Ben olsaydım o kupayı kaldıramazlardı.

Lugano, Andre Santos gitti o sezon. Yönetim olarak para toplasaydınız bu futbolcular gitmeseydi de 2011-2012 sezonunda da şampiyon olsaydık.

"ALEX'İ BENİM KADAR SEVEMEZSİNİZ"

"Alex'i benim kadar sevemezsiniz ama ben Fenerbahçe'yi daha çok seviyorum. Ben kalktım, beni yuhaladınız. Ben tek başıma kalktım, hepinize rağmen Alex'i alkışladım. Çünkü o benim sporcumdu, ben onu seviyordum. Gitmesi gerekiyordu gönderdim.

Ümit Özat telefon bekliyor, arzu ederseniz bağlanacak. Ümit Özat'ı odanızdan attırdınız mı?"

"TERRANEO'YA MAAŞ DEĞİL, TAZMİNAT ÖDÜYORUZ"

"Sana içeriden kim bilgi veriyorsa yanlış veriyor. Biz Terraneo'ya maaş değil, eşit bölünmüş şeklinde tazminat ödüyorduk."

Ali Koç'un açıklamaları şöyle:

"BİRİMİZ YALAN SÖYLÜYOR"

"Seçim takvimi süresince pek çok söylem ifadeler kullanıldı. Benimle ilgili muhtelif hususlarda itham ve iddialarda bulunuldu. Doğruları kimin söylediği konusunu sayın kongre üyelerimizin takdirine bırakıyorum. Yalnız gerçek olan şu ki birimiz yalan söylüyoruz!"

"SAYIN BAŞKAN SİZ DE FENERBAHÇE'DEN BÜYÜK DEĞİLSİNİZ"

"Sayın başkanımız pek çok kez 'kimse Fenerbahçe'den büyük değildir' dediniz. Sanırım şunu vurgulamayı unuttunuz; siz de Fenerbahçe'den büyük değilsiniz. Kendinizi koskoca Fenerbahçe'nin önüne geçirdiniz. Kaçan şampiyonlukta kendiniz hariç herkesi sorumlu tuttunuz."

"ALEX'İ TARAFTARIN GÖNLÜNDEN KİMSE SİLEMEZ"

"Başkanımıza katılıyorum; Alex'in gitme zamanı gelmişti. Bunu rağmen kendisiyle vedalaşma şeklimizi hiçbir zaman içime sindiremedim. Alex'e belgesel izni verilmemesi, belgesel çekimi için tesislerimize alınmaması nasıl bir zihniyetin ürünüdür. Kim ne yaparsa yapsın Alex'i taraftarımızın gönlünden silemez. Aynen Lefter, Can Bartu gibi..."

"FENERBAHÇE BAŞARININ CEZASIZ KALMADIĞI BİR KULÜP OLDU"

"Birçok yönetici ve çalışanlar... Hep onlar mı suçluydu? Biz aramızdaki sevgi bağlarınız ne zaman kaybettik? Başarıya ulaştığımız her sezonda özellikle teknik direktörlerimizin paylarını "Sanki o mu bizi şampiyon yaptı" diyerek hep küçümsediniz. İyi bir başkan elde edilen zaferlerden sonra emeği geçen herkesi kutlar. Takımımızı şampiyon yapan bir hocaya ertesi sene ikinci yapınca git denir mi? Takımımızı şampiyon yapan bir hocaya ertesi sezon Şampiyonlar Ligi'nde yarı finalin kapısından döndükten sonra kardeşiyle yaşanan bir problemden dolayı git denir mi? Fenerbahçe hiçbir başarının cezasız kalmadığı bir kulüp haline getirilmiştir."

"HİÇBİR YÖNETİCİNİN TARAFTARA KÜFÜR ETME HAKKI YOK"

Rakip yöneticileri deplasmana geldiği zaman iyi ağırlayacağız. Bir kucaklamanın, bir gülümsemenin, bir fotoğraf çekmenin hiçbir maliyeti yok. Kötülük yarışları bugüne kadar bize hiçbir şey kazandırmadı. Yönetime yönelik son zamanlarda yapılan küfürleri baştan aşağıya kınıyorum. Bu bize yakışmıyor. Ancak hiçbir yöneticinin de taraftarlara küfür etme hakkı yoktur. Bu kulübün sahibi taraftarıdır. Taraftarlar her zaman hancı, geri kalan her şey yolcudur. Taraftarlarımızı dizayn etme çabasının yarattığı sıkıntılar ortadadır.

"TERRANEO'YA NEDEN HALA MAAŞ ÖDÜYORUZ"

"Terraneo isimli zata tüm yetkileri verdik. O ne yaptı? Takımın en ateşli futbolcularını bir günde harcadı. Yine şampiyon olamadık. Tarihimizin en büyük sakat transferlerinden biri olan Van Persie'yi aldı. Suçu ona attınız ve bizi kandırdı dediniz. Hal böyleyken biz niye hala Terraneo'ya 78 bin euro maaş ödüyoruz."

"EN BÜYÜK TRANSFERİMİZ FELSEFE DEĞİŞİKLİĞİ OLACAK"

"Her başarısızlıkta başkalarını suçlu bulan, hatalarından ders almayan bir bakış açısıyla başarıya ulaşmak mümkün değil. En büyük transferimiz felsefe değişikliği olacak. Size artık kendi içinde her zerresi barışmış, şeffaf bir kulüp vaat ediyorum. 3 Temmuz her Fenerbahçelinin kırmızı çizgisidir."

"KAVGALARI TARİHE GÖMÜP, BEYAZ BİR SAYFA AÇMALIYIZ"

"Beni kaçmayla itham ettiniz, kırıldım! Vicdanı olan, o günleri hatırlayan hiçbir kimse bunu söyleyemez. Artık kavgaları tarihe havale edip aramızda yeni bir beyaz sayfa açmanın tam zamanı şimdi. Hiçbir zaman seçilip seçilmeme korkusunda olmadım. Seçilip seçilmemem Allah'ın takdiri ve sizlerin vereceği oylarla belli olacak. Biz sizlere hayal vaat etmiyoruz. Var gücümüzle çalışıp, hayallerimizi gerçekleştirmek için gerekli iklimi yaratacağımızı vaat ediyorum."

AZİZ YILDIRIM'DAN ALİ KOÇ'A SİTEM!

Ali Koç, kendisine büyük tepki gösteren Aziz Yıldırım'ın yanına kadar gidip kürsüye geri döndü ve şunları söyledi:

"Başkanımız haklı olarak bir tane yönetici arkadaşının elini sıkmadın dedi. Haklısınız başkanım. Ama ben yanınızda kimin elini sıkıp sıkamayacağımı bilemiyorum başkanım. Sizin yanınızda bana kötülük yapmış bazı insanlar var başkanım. Belki sizin de bilmediğiniz şekilde bana kötülük yapmış insanlar var sayın başkanım."

Aziz Yıldırım'a yuhalamaların yapılması üzerine ise Ali Koç, kendi taraftarlarına yönelik şunları söyledi:

"Lütfen arkadaşlar haksızlık yapıyorsunuz, saygısızlık yapıyorsunuz. Maçta değiliz, Fenerbahçe Genel Kurulu'ndayız. Şuraya konuşmaya gelirken güvenlik güçlerinin arasından geçtim, derbi maçtaymışız gibi. İçimi açıtıyor bu durum.

AZİZ YILDIRIM TARAFTARLARIN ARASINA İNDİ!

Aziz Yıldırım'a büyük tepki gösteren taraftarlara çok sinirlenen Yıldırım, platformdan aşağıya inerek kalabalığın arasına girdi. Çok sinirli olduğu gözlenen Aziz Yıldırım, bazı taraftarlara tepki gösterip yerine döndü. Daha sonra Ali Koç, bazı yönetim kurulu üyelerinin ve Aziz Yıldırım'ın elini sıkarak konuşmasını sonlandırdı.

BAŞKANLIK SEÇİMİ YARIN

Aziz Yıldırım ve Ali Koç'un yarışacağı başkanlık seçimi ise yarın yapılacak. Kulüp tarihinde ilk kez statta düzenlenecek kongreye rekor katılım bekleniyor. Genel kurulda, aidatını yatıran 25 bin 650 üye oy kullanabilecek. Oy verme işlemi 10.00-17.00 saatlerinde, 38 sandıkta gerçekleştirilecek. Sandıklar oy verme işlemi bittikten sonra toplu olarak açılacak ve genel kurul divan başkanının öncülüğünde oylar sayılacak. Günün sonunda genel kurul divan başkanı, sarı-lacivertli kulübün başkanını açıklayacak.

Yorumlar