Tarih verildi: Steam Türkiye'den çekiliyor!

Steam Türkiye’den çekiliyor. Steam‘in resmi web sayfasında yer alan bilgilendirmeye göre Türkiye’deki fiyatlandırma ve Steam cüzdanı bakiyeleri 20 Kasım’dan itibaren USD’ye dönüştürülecek.

Yapılan resmi açıklamaya göre Steam, 20 Kasım 2023’ten itibaren mağazadan yerel fiyatlandırmayı kaldıracak. Türkiye’deki Steam mağazası yeni bölgesel fiyatlarla birlikte USD kullanmaya başlayacak. 

Steam tarafından yapılan açıklamada, "Arjantin ve Türkiye'de son yıllarda yaşanan yüksek kur oynaklığı, oyun geliştiricilerinin bu para birimleri cinsinden uygun fiyatları seçmesini ve sürekli güncel tutmasını güç bir hale getirdi.

Geliştirici buluşmalarımızda ve sohbetlerimizde bu geri bildirimle çok sık karşılaştık. Buna ek olarak, bu ülkelerde/bölgelerde sürekli olarak yaşanan kur dalgalanmaları, ücretler, vergiler ve lojistik sorunlar kaynaklı olarak Steam ödeme yöntemlerini güncel ve çalışır şekilde tutmakta büyük güçlükler yaşadık.

Arjantin ve Türkiye'deki Steam müşterileri için fiyatları USD olarak değiştirmek, bize hem oyunculara hem de partnerlere daha standart ve tutarlı bir hizmet sunmamıza yardımcı olurken aynı zamanda bu ülkelerde/bölgelerde yaşayan Steam kullanıcılarına çeşitli ödeme yöntemleri sunmaya devam edebileceğimiz anlamına geliyor." ifadeleri yer aldı.

Yorumlar