Tacikistan'dan FETÖ'ye darbe

Tacikistan'da Fethullahçı Terör Örgütü'ne ait 'Diyalog Platformu' isimli kurum kapatıldı.

15 Temmuz darbe gecesinin ardından maskesi düşen Fethullahçı Terör Örgütü dünyanın dört bir yanında dışlanmaya devam ediyor. Özellikle Türki devletler bu yapının hain yüzünü görerek ülkelerinde bulunan yapılanmalarına artık müsade etmiyor. Fethullahçı terör örgütüne son darbe de Tacikistandan geldi.Tacikistan'da Fethullahçı Terör Örgütü'ne ait 'Diyalog Platformu' isimli kurum kapatıldı.

Ozodi radyosunun haberine göre, Duşanbe’nın Rudaki caddesinde bulunan FETÖ'nün "Diyalog" kurumu kiraladıkları binayı boşaltıyor.

MALİ SORUNLAR BAHANE EDİLMİŞTİ

"Diyalog" grubu yöneticisi Emsal Koç, 20 Eylülde radyoya verdiği demeçte “Tacikistan'daki bu örgüt faaliyetlerinin mali sorunlardan dolayı geçici olarak askıya alındığını” söylemişti.

'FON YETERSİZLİĞİ İLE KAPANIYOR'

"Diyalog" liderlerinden biri olan Profesör Nadir Odilov da, "Bu kurum, Tacikistan'da 9 yıl kültür, bilim ve eğitim alanında faaliyet gösterdi. Maalesef fon yetersizliği nedeniyle şimdi kapanıyor " sözleriyle, bu örgütün faaliyetlerinin ekonomik nedenlerden askıya alındığını iddia etti.

OKULLAR DEVLETE AKTARILMIŞTI

FETÖ, Tacikistan'da ilk okulunu 1992'de açmıştı. Son 10 yılda bu okulların amaçlarına ilişkin tartışmalar ve kapatılmasına ilişkin talepler zaman zaman gündeme geliyordu. 'Şelale Eğitim Kurumları' isimli şirketin çatısı altında olan ve "Tacik-Türk Lisesi" ismini taşıyan okullar, başkent Duşanbe ve bazı şehirlerde faaliyet gösteriyordu.

Tacikistan'da geçen yıl, ülkede faaliyet gösteren ve FETÖ'ye ait Şelale Eğitim Kurumları'na bağlı okulların isimleri değiştirilmiş ve devlet lisesi haline getirilmişti.

Yorumlar