Manila'yı alarma geçiren Suudi uçağı! Nedeni belli oldu...

Suudi Arabistan uçağı acil durum sinyali verek Filipinlerin başkenti Manila'ya indi.

Suudi Arabistan Havayolları'na ait bir yolcu uçağının acil koduyla Filipinlerin başkenti Manila'ya iniş yaptığı belirtildi. Rus medyasına göre pilotun iniş öncesinde tehdit altında olduklarını raporladığı belirtiliyor. Uçağın iniş yapmasının ardından, pistin çevresi de güvenlik amaçlı olarak boşaltıldı. Filipinler polisi tarafından uçağın etrafı kuşatıldı. 

'ACİL DURUM SİNYALİ'NİN NEDENİ BELLİ OLDU

Suudi Arabistan Havayolları'ndan yapılan açıklamada pilotun yanlışlıkla acil durum sinyali verdiği belirtildi. Ayrıca yolcuların da uçaktan tahliye edildiği belirtildi.

300 YOLCUSU BULUNUYOR

SVA 872 sefer sayılı uçak yerel saatle 15:00'da Manila Havalimanı'na iniş yaptı. Filipinlerin yerel kanallarından ABS-CBN'in geçtiği bilgiye göre uçakta 300 yolcu bulunuyordu.

HAVA KORSANLAR İDDİASI ALARMA GEÇİRDİ

Sosyal medyada bazı yerel medya unsurları uçağın korsanlar tarafından kaçırılmış olabileceğini ifade etmişti. Bazı medya organları ise pilotun uyarı düğmesine yanlışlıkla basmış olabileceğini belirtti. Bununla ilgili olarak Suudi Arabistan Havayolları'ndan yapılan açıklamada ikinci ifadenin doğru olduğu ortaya çıktı ve pilotun acil durum butonuna yanlışlıkla bastığı belirtildi. 

Yorumlar