Suriye'ye yardım TIR'ları Cilvegözü sınırından geçti

Türkiye'nin Suriye'ye gönderdiği yardım TIR'ları Cilvegözü sınır kapısından Suriye'ye geçti.

Türkiye'nin Suriye'ye gönderdiği yardım TIR'ları Cilvegözü sınır kapısından Suriye'ye geçti. Türkiye, Halep'e gönderdiği TIR'larda yiyecek, çocuk kıyafeti, oyuncak olduğunu açıklamıştı.

SURİYE'DE ATEŞKES SÜRECİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de insani yardımların ulaştırılması için ülke genelinde birr ateşkesin ilan edilmesi için ABD ve Rusya liderlerine Çin'de düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi'nde dile getirmişti.

ATEŞKESİN ÖNEMİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bölgede bulunan insanların Kurban Bayramı'nı silahların gölgesinde geçirmemesi gerektiğini vurgulamış, olası ateşkesin bayramda başlaması gerektiğinin altını çizmişti.

ABD ve Rusya'da Suriye bire ateşkese sıcak baktıklarını ifade etmiş. İki ülkenin Dışişleri Bakanları, İsviçre'nin Cenavre kentinde bir araya gelmiş ve ateşkes konusunda anlaştıklarını açıklamıştı.

Bakanlar, Suriye'de ateşkesin tam olarak uygulanmasi dahilinde ABD ve Rusya'nın ortak harekat merkezi kuracağını açıklamıştı.

SURİYE'DE İSRAİL GERGİNLİĞİ

Suriye ordusu, İsrail'e ait bir savaş uçağını ve insansız hava aracını düşürdüğünü açıkladı. İsrail ordusundan Suriye'nin bu iddiasına yönelik açıklama geldi. İsrail, savaş uçağı ve İHA'ya iki füze atıldığı doğruladı ancak bu füzelerin hedefleri vuramadığını açıkladı.

SÖZ KONUSU DÜŞÜRÜLEN UÇAK SURİYE'DEKİ MEVZİYİ VURDU

Uçak düşürme olayının Suriye'nin güneybatısında bulunan Kuneytra kentinden, Esed rejimine ait bir mevzinin İsrail savaş uçağı tarafından vurulmasının ardından yaşandığı belirtildi.

OLAY YEREL SAATLE 01:00'DE YAŞANDI

Suriye'nin resmi haber ajansı olan SANA tarafından duyurulan olayda mevzinin yerel saatle 01:00'da vurulduğu belirtildi. Bu saldırı üzerine Suriye ordusunun, mevziyi vuran İsrail uçağını ve bir de İHA'yı düşürdüğünün altı çizildi.

İSRAİL YALANLADI

İsrail ordusundan Suriye'nin bu iddiasına yönelik açıklama geldi. İsrail, savaş uçağı ve İHA'ya iki füze atıldığı doğruladı ancak bu füzelerin hedefleri vuramadığını açıkladı.

Yorumlar