Suriyeliler bayram için ülkelerine dönüyor

Bayram için ülkesine giden Suriyelilerin sayısı 32 bini buldu.

Türkiye’nin dört bir tarafından Kilis’e gelen Suriyeliler, gönderme merkezine geceden gelerek kurulan dev çadırlarda sıraya giriyor. Suriyeliler saat 08.00’den itibaren ülkelerine gidiyor.

32 BİN SURİYELİ GİTTİ
Şu ana kadar bayram için giden Suriyelilerin sayısı 32 bini buldu. Suriyelilerin ülkelerindeki yakınları için aldıkları hediyeleri taşımakta zorluk çektikleri gözlenirken, 0-15 yaş aralığındaki çocukların eksik aşıları da sağlık görevlileri tarafından yapılıyor. İşlemleri tamamlanan Suriyeliler tahsis edilen otobüslerle Suriye’ye gidiyor.

TERÖRDEN TEMİZLENEN BÖLGELERE GİDİYORLAR
Suriyeliler, Halep kentine bağlı Çobanbey, Carablus, El Bab ile Afrin ilçe ve kırsalında Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu tarafından icra edilen Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı Harekatı ile barış ve güvenliğin sağlandığı bölgelere gidiyor.
Suriyeliler Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı ile Gaziantep Karkamış Sınır Kapısı üzerinden ülkelerine gidiyor. Suriyeliler, randevu sistemine kayıt yaparken belirttikleri sınır kapısından geçiş yapabiliyor.

Yorumlar