Suriye’deki ateşkeste flaş gelişme!

Suriye’de ilan edilen 7 günlük ateşkes, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un anlaşmasıyla 48 saat daha uzatıldı.

Suriye’de ilan edilen 7 günlük ateşkes, ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un anlaşmasıyla 48 saat daha uzatıldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, günlük basın toplantısını gerçekleştirdi. Sözcü Mark Toner, Suriye'deki ateşkesin son durumuyla ilgili soruları yanıtladı.

7 GÜNLÜK ATEŞKES 2 GÜN DAHA UZATILDI

Mark Toner, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un bir telefon görüşmesi yaptığını belirtti. Toner, iki bakanın Suriye'de 12 Eylül Pazartesi günü başlayan 7 günlük ateşkesin iki gün uzatılması konusunda anlaştığını söyledi.

‘SURİYE GENELİNDEKİ ŞİDDET BELLİ ÖLÇÜDE AZALDI’

Mark Toner, önceki günlere kıyasla Suriye genelindeki şiddetin belli ölçüde azaldığını belirtirken, hala bazı ihlallerin yaşandığı bilgisinin geldiğini aktardı.

MARK TONER’DEN MOSKOVA’YA ÇAĞRI!

Toner, Esed rejimine bağlı askerler ile bazı muhaliflerin ateşkes anlaşmasını ihlal ettiğinin altını çizerken, Moskova’ya da bir çağrıda bulundu. Toner, Moskova’ya ‘Esed üzerindeki etkisini kullanması ve insani yardımların yerine ulaştırılmasını sağlaması’ çağrısında bulundu.

Rusların Esed üzerinde daha fazla baskı kurması gerektiğini söyleyen Toner, ‘İnsani yardımların yerlerine ulaştırıldığını henüz görmüyoruz’ dedi.

Kurban Bayramı'nda Suriye'de çatışmaların durması konusunda ABD ile Rusya arasında 9 Eylül Cuma günü İsviçre'nin Cenevre kentinde anlaşmaya varılmıştı. Bir hafta süreceği açıklanan ateşkes, 12 Eylül Pazartesi günü Suriye yerel saatiyle 18.45'te yürürlüğe girmişti.

Yorumlar