28 belediyeye kayyum atandı! Aralarında il belediyeleri de var...

İçişleri Bakanlığı, 28 belediyeye kayyum atandığını açıkladı. Kayyum atanan belediyeler arasında Hakkari ve Batman il belediyeleri de bulunuyor. İşte liste...

28 belediyeye kayyum ataması gerçekleşti. Bu belediyeler arasında  Batman, Hakkari il belediyelerinin yanı sıra Diyarbakır'ın Sur ve Ağrı'nın Diyadin ilçeleri de yer alıyor. Sabah saatlerinde Sur Belediyesi'nin önünde büyük güvenlik önlemlerinin alındığı ve bölgeye kimsenin yaklaştırılmadığı gözlenmişti.

Kayyum atanan belediyelerden 3'ü AK Parti, 1'i ise MHP belediyeleri. 

İÇİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

674 sayılı KHK'ya vurgu yapılarak kararname ile Belediyeler Kanunu'nda düzenlemenin yapıldığına dikkat çekildi. Açıklamada, terör örgütlerine yardım ve yataklık suçuyla hakkında soruşturma açılan veya görevlerinden uzaklaştırılan belediye başkan ve meclis üyelerinin yerine 15 gün içerisinde görevlendirme yapılması hüküm altına alınmıştır ifadesi yer aldı. Kayyum atanan belediyeler arasında Batman ve Hakkari ile belediyelerinin yanı sıra Sur, Diyadin, Pozantı, Silvan, Nusaybin, Silopi gibi ilçeler de yer alıyor. 

VALİ YARDIMCILARI VE KAYMAKAMLAR ATANDI

Belediyelere kayyum olarak bazı yerlerde vali yardımcılarının bazı yerlerde ise kaymakamların atandığı belirtiliyor.

PKK VE FETÖ

İçişleri'nin açıklamasında dikkat çeken bir ayrıntı da sadece PKK örgütüne yardım yataklık değil, FETÖ'ye yardım yataklık ifadesinin yer alması oldu. FETÖ'ye üye veya yardım yataklıktan 4 belediyeye kayyum ataması gerçekleştirildi.

İşte kayyum atanan belediyelerin tam listesi;

BÖLGEDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

A Haber'in bölge muhabirinin aktardıklarına göre Sur Belediyesi'nin önünde büyük güvenlik önlemleri alınmış durumda. Personel dahil olmak üzere kimsenin belediyeye girişine izin verilmediği belirtilirken, Sur'da, belediye binasına çıkan yolların da kapatıldığı bilgisi geçildi. 

ÖZEL HAREKAT VE ZIRHLI ARAÇLAR BÖLGEDE

Belediyenin çevresinde çok sayıda özel harekat polisi ile zırhlı aracın da varlığından söz ediliyor. Yaşanan bu gelişmenin zamanlamasına neden olarak, terör örgütü PKK'nın olası eylemleri gösteriliyor. 

SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE ÖNLEMLER ALINDI

Bugün Sur Belediyesi'nin önünde hiçbir personelin girişine izin verilmiyor. Belediyenin önünün bariyerlerle kapatıldığı belirtiliyor. Sabahın erken saatlerinde önlemler alındı. Bölge halkını dahi haberi olmadan önlemler alındı. Bölgede zırhlı araçların da konuşlandırıldığı beliriliyor. Özel Harekat polislerinin de bölgede bulunduğu söyleniyor.

KAYYUM ATAMASI NEDEN AREFE GÜNÜ GERÇEKLEŞTİ

Arefe günü yapılan bu kayyum ataması bölgede iki seçeneği öne çıkarıyor. Bölgedeki PKK sempatizanlarını yürüyüşünün önlenmesi ve bölge halkını PKK'ya karşı korumak. Güvenlik güçleri bu kapsamda bölgede tedbirlerini artırdı.

SUR BELEDİYESİ'NE GİDEN YOLLAR TAMAMEN TUTULDU

Sur Belediyesi'ne giden yolların da tamamen tutulduğu belirtiliyor. Bölgede internet şebekesi bulunmazken sinyal kesici araçlar yer alıyor.

Yorumlar