Süper Kupa'yı kazanan Galatasaray yeni sezon için iddialı

Galatasaray yeni sezonda Riekerink ile yola devam etme kararı alırken yeni transferlerle de kadrosunu güçlendirdi. Geçtiğimiz sezon hayal kırıklığı yaşayan Galatasaray'da bu sezon hedef şampiyonluk.

Geçtiğimiz sezon hayal kırıklığı yaşayan Galatasaray, bu sezon kadrosunda önemli değişikliklere gidiyor. Galatasaray’da teknik direktör Riekerink ile devam kararının alınmasının ardından transferlerde de önemli adımlar atıldı. Kadrosuna önemli isimleri katan Galatasaray, Süper Kupa’da Beşiktaş’ı penaltılarla geçerek kupayı kazanan taraf oldu.

Geçen sene hayal kırıklığı yaşayan Cimbom, UEFA’dan aldığı ceza nedeniyle bu yıl Avrupa’da yer almayacak. Sarı kırmızılı ekibin  tek hedefi lig şampiyonluğu olacak.

Galatasaray’ın yeni sezon hazırlıklarını ve transferlerini AjansHaber’e değerlendiren spor yorumcusu Ahmet Çakır, “Galatasaray için muazzam işler yapıyorlar övgüsü çok mümkün değil ama teknik direktör Riekerink’in işleri önemli ölçüde toparladığını, güven kazandığını ve kupayla da morallerin düzeldiğini söyleyebilmek mümkün. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın da yaşadığı sıkıntılar göz önünde. Beşiktaş’ın oyuncu kayıpları, Fenerbahçe’nin hoca değişikliği gibi nedenlerle, diğer takımlar ne kadar hazırsa Galatasaray da o kadar hazır diyebiliriz” dedi.

Spor yorumcusu Ahmet Çakır, Galatasaray’ın yeni sezon hazırlıklarını ve transferlerini AjansHaber’e değerlendirdi:

“TRANSFERLER ARASINDA DOĞRU DA VAR YANLIŞ DA”

Galatasaray geçen sezonki dağınıklıktan kurtulma yolunda görünüyor. Yapılan transferler arasında doğruları da yanlışları da var. Emrah Başsan’ın alınıp Çaykur Rizespor’a verilmesi gayri ciddi bir durum gibi gözüküyor. Takımda çok sayıda sağ bek varken bu bölgeye transfer yapılması ve verilen paraların akıl almaz düzeylere çıkmış olması gibi hesaplamalar vardı.

“RIEKERINK GÜVEN KAZANDI”

Galatasaray için çok muazzam işler yapıyorlar gibi övgüler çok mümkün değil ama teknik direktör Riekerink’in işleri önemli ölçüde toparladığını, güven kazandığını ve kupayla da morallerin düzeldiğini söyleyebilmek mümkün.

Galatasaray’ın geçen sezonun ortalarında yaşadığı dağınıklık çok saçmaydı. O zaman da 100 milyon Euro’nun üzerinde bir kadrosu vardı ve bunun 5’te 1’i kadro değerine sahip olmayan takımlara inanılmaz bir kolaylıkla yenilme dağınıklığı yaşadı.

“DİĞER TAKIMLAR NE KADAR HAZIRSA GALATASARAY DA O KADAR HAZIR”

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın da yaşadığı sıkıntılar göz önünde. Beşiktaş’ın oyuncu kayıpları, Fenerbahçe’nin hoca değişikliği gibi nedenlerle, diğer takımlar ne kadar hazırsa Galatasaray da o kadar hazır diyebiliriz. Bizim takımlarımız ne sezon başında, ne sezon ortasında ne de sezon sonunda hazır olabiliyorlar.

“ALTYAPININ BAŞINA GETİRİLEN HOCANIN A TAKIMA ALINMASI BÜYÜK CİDDİYETSİZLİK”

Ciddi bir yönetim ilkelerle ve kurallarla davranır. Altyapının başına getirilen hocayı A takımın başına getirmek çok ciddi bir ciddiyetsizliktir. Bu çok temel bir kuraldır. Madalyonun iki yüzü var. Galatasaray’a layık olan bir teknik ekip getirecek olsan asgari maliyeti 10 milyon Euro’dan az değildir. Mali tablo zaten belli, çok sınırlı bir ödemeyle bu işi halletme durumu söz konusuyken böyle bir karar verildi. Bu karara doğru ya da yanlış demek çok doğru değil çünkü bunu sonuçlar gösterecek.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar