NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: NATO, Suriye'den gelecek tehditlere karşı Türkiye'nin yanında

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, katıldığı canlı yayında Türkiye'de yaşanan 15 Temmuz sürecini ve Suriye'de yaşanan gelişmeleri ele aldı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, katıldığı canlı yayında Türkiye'de yaşanan 15 Temmuz sürecini ve Suriye'de yaşanan gelişmeleri ele aldı. 

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, dün Gürcistan'dan Türkiye'ye gelmiş ve Ankara'da temaslarda bulunmuştu. Bugün de ziyaretlerini sürdüren Stoltenberg, katıldığı canlı yayın programında şu konuları ele aldı:  

'DARBE GİRİŞİMİNİ KINADIK'

Darbenin ilk saatlerinde Türk hükümetiyle görüşmüş ve bu saldırıyı kınayarak, NATO-Türkiye dayanışmasının altını çizmiştim. Türk halkının sokakalarda demokrasiyi savunmasından etkilendim. Dayanışma kelmesi burada çok önemli.

'MEDYADA ÇIKAN HABERLERİ CİDDİYE ALMIYORUM'

Batı medyasında çıkan Türkiye'nin NATO üyeliğine yönelik haberleri ciddiye almıyorum. Türkiye, bizim önemli üyemizdir.Türkiye bu noktada farklı NATO operasyonlarına ve faaliyetlerine katkı sundu. TSK tabi sıkıntılı bir döneme girmiştir fakat tüm verilen görevler sorunsuz şekilde Türkiye tarafından yerine getirildi.

'NATO, SURİYE'DEN GELECEK TEHDİTLERE KARŞI TÜRKİYE'NİN YANINDA'

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam görüştüm. NATO'nun Türkiye'deki mevcudiyetini konuştuk. NATO, Türkiye'deki askeri faaliyetleri artırmıştır. Suriye'den gelen tehditler için füze rampaları konuşlandırdı. Türkiye için elimizden geleni yapıyoruz. NATO, Suriye'den gelecek saldırılara karşı Türkiye'nin yanındadır.

'RUSYA'YLA İLİŞKİLERİN GELİŞTİRİLMESİNDEN MEMNUNUM'

Türkiye'nin Rusya'yla olan lişkilerin geliştirilmesinden mutluluk duyuyorum. İki ülke arasındaki gerilim azaldı. IŞİD'e yönelik Türkiye'nin çabalarını artırmasını olumlu karşılıyoruz. Türkiye'nin kendini savunma hakkı vardır.

'IŞİD'E KARŞI YEREL BİRLİKLER GÜÇLENDİRİLMELİDİR'

Türkiye ve ABD çok kilit ülkelerdir. IŞİD'in birçok noktayı kaybetmesi bizi mutlu ediyor. ABD ve Türkiye dahil bu işbriliğinin yapılması çok önemlidir. Biz, IŞİD'e karşı mücadelede her zaman destek veriyoruz. NATO'nun Suriye'ye kara birliklerini göndermesinden öte IŞİD'e karşı yerel güçler eğtilmelidir.

Yorumlar