SSB'den 'tam bağımsız savunma sanayii' vurgusu

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türk savunma sanayisine yönelik uygulanan ambargolara dair açıklamada bulundu. Demir, uygulanan ambargolara karşı geliştirilen yerli ve milli teknolojilerin önemine değindi.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'ye uygulanan yaptırımlara ve ambargolara gülüp geçtiklerini söyledi.

Buna en iyi örneklerden birisinin de ASELSAN tarafından üretimini başlattıkları İHA kamerası "CATS" olduğunu ifade eden Demir, bu konuda Türkiye'nin hiçbir ülkeye bağlılığının kalmadığını vurguladı.

“Hangi ürünü millileştirmemiz gerektiğini daha iyi görüyoruz”

Türk savunma sanayisinin, uluslararası aktörlerin tutarsız uygulamalarıyla mücadelesine devam edeceğini ifade eden Demir, şunları söyledi:

"Bu durum bize ve milletimize bir kez daha gösterdi ki, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde güçlü şekilde yoluna devam eden Savunma sanayimiz, uluslararası aktörlerin tutarsız uygulamalarıyla mücadelesine devam edecektir. Bu ambargolarla neye ihtiyacımız olduğunu, hangi ürünü millileştirmemiz gerektiğini daha iyi görüyor ve çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Bu açıdan o ülkelere ayrıca teşekkür ediyoruz. Hiç kimse bizi Tam Bağımsız Savunma Sanayii hedefimizden döndüremeyecektir."

Yorumlar