Spor Gündemini Takip Etmek için En İyi Adres

Spor analizi yapmak aslına ilk bakışta kolay gibi gözükse de gerçekten de zor etkenleri beraberinde getirmektedir. Özellikle de istatistikler ve olasılıkları bir araya getirip harmanlanmasıyla birlikte ortaya çıkan detayların analize dönüştürülmesi pek çok spor yorumcusunu yorabilen etmenlerdir.

Biz ise bu durumu ülkemizdeki futbol gelişmeleri üzerinden ve Deportivotolucafc’le beraber biraz da örneklendirerek aktarmak isteriz. Öyle ki bu sezon gerçekten de tarihi gelişmelere tanıklık ettik. Fenerbahçe’de uzun zaman sonra yeni bir başkan ismi çıktı ortaya: Ali Koç. Ancak Koç’un başkanlığı beklenildiği gibi ışıltılı başlamadı. Tarihinin en kötü dönemini geçirmekten kurtulamayan ve küme düşme potasına hapsolan sarı-lacivertliler, Cocu ile başlattıkları sezonu Keoman’la sürdürmeye çabaladı ancak iki Hollandalı’nın beklenileni vermemesi ile birlikte taraftarların ısrarla gelmesine yönelik tezahüratlarda bulunduğu Ersun Yanal dönemi ikinci kez başlamış oldu. Yanal ile çok daha koordineli ve yepyeni bir oluşum peşinde olan Fenerbahçe’nin, Lig’in ikinci yarısında beklenilen takviyeleri gerçekleştirmesi halinde daha toparlanmış bir takım izlenimi verme olasılığı yüksek.

Beşiktaş’ta ise Pepe’nin sözleşmesi feshedildi, Tolgay gitti gidecek ve ortada santrafor yok. Şenol Güneş’in oyuncularla atışması, yönetimin ödemeleri yapmaması ve birkaç oyuncunun bu konuyu TFF ile FİFA gibi makamlara iletmesi Kara-Kartal’daki fireleri açıkça ortaya çıkarmakta. Lig arasını biraz fırsat olarak değerlendirmek isteyen Güneş’in de, orta alan, forvet ve defansif anlamda yapılacak takviyeler ile toparlama planı olduğu gelen haberler arasında.

Bütün bunların yanı sıra geçen sezonun şampiyonu olan Galatasaray’da Gomis’in Al Hilal’e transfer olması pek çok şeyi değiştiren etmen oldu. Hücumda forvetsiz kalan ve Eren Derdiyok’tan verim alamayan sarı-kırmızılılarda Fenerbahçe derbisi sonrasında alınan cezalara bir de sakatlıklar eklenince gerçekten de işin içinden çıkılamayacak bir sıkıntı silsilesi ortada kendisini gösterdi. Devre arasında takviyeler ve en önemlisi de hücumcu transferiyle toparlanmak isteyen Fatih Terim’in, biraz geride kaldığı şampiyonluk yarışına yeniden giriş yapmak adına her türlü hamlesini kullanmak istediği de konuşuluyor. Ki bu kapsamda sarı-kırmızılılardan arda arda transfer haberlerinin gelmesi de beklenmekte.

Son olarak tabii ki de bu sezonun ilk yarısına damga vuran isim Başakşehir’e değinmek isteriz. Her geçen dönem daha da güçlü ve sistemli bir takımla karşı karşıya kalıyor kulüpler. Abdullah Avcı faktörü ve Emre Belözoğlu’nun tecrübesi ile şekil alan önderlik sayesinde de bu kulüp ilk yarıyı en yakın rakibinin 6 puan önünde lider tamamladı. Her açıdan etkin ve koordineli bir futbolla sahada olan Başakşehir’in bu sezon sonunda ilk şampiyonluklarına ulaşmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Tüm bu gelişmeler göz önüne alındığında da futbol açısından ülkemizin sürprizlere açık bir konuma dönüşmesi ve pek çok yıldızın da ligimizi tercih etmesi önemli bir gelişme. İlerleyen dönemlerde de kalitenin bu işleyişle artış göstereceğini düşünmekteyiz.

Daha fazla bilgiye sahip olmak için http://www.deportivotolucafc.com/ adresini tavsiye ederiz.

Yorumlar