Sözleşmeli Öğretmenlik Tercihleri Başlıyor! Atamalar ne zaman?

Mülakat sınavında başarılı olan Sözleşmeli Öğretmen Tercihleri başlayacak. 4 - 7 Ekim tarihleri arasında tercih işlemleri başlayacak. En fazla 20 eğitim kurumunun tercih edilebileceği tercih başvuruları sonrasında atama işlemine geçilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yer alan devlet okullarında bulunan boş kadrolarının bir kısmının karşılanacağı Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sınavın sonuçları Meb tarafından açıklandı. Sözlü sınavda 60 ve üzeri puan alan adaylar görev yapmak istedikleri okullar için tercih başvurusunda bulunacaklar. Sözleşmeli Öğretmenlik Tercihleri 4 Ekim'de başlayak. Üç gün sürecek olan tecih işlemleri 7 Ekim Cuma günü sona erecek. Başvurular elektronik ortamda gerçeklecekken en fazla 20 (yirmi) eğitim kurumunu tercih edebilecekler. Adaylar yapmış oldukları tercih işleminde aynı il ya da farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istedikleri öncelikte tercih yapabilecekler. Tercih işlemlerinin sona ermesinden sonra atamalar 10 Ekim tarihinde Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesi üzerinden açıklanacak. 

TERCİHLER BAŞLIYOR

Sözlü sınavdan başarılı olan öğretmen adaylarını sonuçların açıklanmasından sonra görev yapmak isteyecekleri eğitim kurumlarını seçmeleri  gerekiyor.  Mülakat sonuçlarının açıklanmasından sonra, Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar çalışmak istedikleri okullardan en fazla 20 (yirmi) tanesini tercih edebilecekler. İnternet üzerinden gerçekleşecek olan tercih işlemleri sonrasında tercihler il ya da ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine onaylatılacak. Onaylatma işlemi gerçekleşmeden yapılan tercihler geçerli olmayacak.

 

OKUL TECİHLERİ ŞU ŞEKİLDE YAPILACAK

Sözleşmeli Öğretmen adaylarından sınavda başarılı olanlar okul tercihleri şekilde yapılacak;

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecekler.

Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecekler.

Tercihler herhangi bir il ya da ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacak.

Tercih yapan adaylar İl ya da İlçe Millî Eğitim Müdürlüğünce (MEB) başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabileceklerdir.

SEÇENEKLERDEN BİRİSİ MUTLAKA İŞARETLENECEK

Tercih yapan adaylar tercih dışı seçenek olarak; “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.”  Ya da “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecekledir. Tercihlerine atanamayan adaylardan “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.

BİLİŞİM TEKNOLOJİ ALANI TERCİHLERİ 

Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü,  İstatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü ile bilgi teknolojileri bölümü mezunları, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.

ATAMALAR TERCİHLER DOĞRULTUSUNDA YAPILACAK

Mülakat Sınavında başarılı olmuş adayların atamaları, yapmış oldukları tercihler dikkate alınarak, sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek.  Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin yine devam etmesi hâlinde de atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek.

ATAMA SONUÇLARININ DUYURULMASI

Atama işlemlerinin sona ermesinden sonra bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak.  Atama kararnameleri ise ilgili il millî eğitim müdürlüklerine elektronik ortam üzerinden gönderilecek. Ataması yapılanların başvuruda belirttikleri elektronik posta (e-mail) adreslerine 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre elektronik ortamda tebligat yapılacaktır.

Yorumlar