Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları meb.gov.tr Sorgulama Ekranında

Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları açıklandı. Bir gün gecikmeli olarak 29 Eylül Perşembe saat 9.00'da açıklanan sözlü sınav sonuçları MEB sorgulama ekranından öğrenilecek.

MEB okullarımda sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmak isteyen öğretmen adaylarının heyecanlı bekleyişi sona erdi. Okullardaki öğretmen açığının bir kısmını karşılamak amacıyla alımı için yapmış olduğu Sözleşmeli Öğretmenlik Mülakat Sonuçları bir gün gecikmeli olarak bugün (29 Eylül) açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapmış olduğu son dakika açıklaması ile 28 Eylül'de açıklanacağı duyurulan sınavın sonuçlarının bir gün ertelenerek bugün açıklanmasından sonra öğremen adayları Mülakat Sonuçlarını MEB'in internet sitesi meb.gov.tr adresinden Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak öğrenecekler. Eğitim kurumlarının tercih işlemleri sonrasında mülakat puanları esas alınarak yapılacak olan atamalarda, öğretmen adaylarının mülakat puanlarının eşit olması durumunda atamalarda Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS P121 puan türü geçerli olacak.  

MÜLAKAT SONUÇLARI AÇIKLANDI

Mülakat sınavlarının geçtiğimiz gün tamamlanmasından sonra sonuçların açıklanma aşamasına gelindi. Milli Eğitim Bakanlığı sınav takvimine göre, Mülakat sınavı sonuçlarının 28 Eylül Çarşamba günü açıklanması belirtilmesine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı'nın yapmış olduğu son dakika açıklamasıyla sınav sonuçları bir gün sonra 29 Eylül Perşembe saat 9.00'da açıklandı. MEB'in twitter hesabından yapılan açıklamada "Sözleşmeli öğretmen mülakat sonuçları yarın saat 09.00’da http://www.meb.gov.tr adresinden açıklanacaktır" denilerek öğretmen mülakatına ilişkin ayrıntılar paylaşıldı. Mülakat sonuçları açıklandı. Sınava girmiş olan öğretmen adayları sınav sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesi meb.gov.tr ve https://ikgm.meb.gov.tr/ internet adresi üzerinden öğrenebilecekler.

 

SONUÇLAR AÇIKLANDIKTAN SONRA TERCİHLER BAŞLAYACAK

Mülakat sonuçlarının açıklanmasından sonra sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) eğitim kurumu olmak üzere internet üzerinden tercih yapacaklar. Tercihler, aynı il ya da farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek. Tercihlerin yapılmasından sonra tercihler il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacak. Adaylar başvurularını Milli Eğitim Müdürlüklerine onaylatırmadıkları sürece yapmış oldukları tercihlerde istedikleri değişiklikleri yapabilecekler. 

SEÇENEKLERDEN BİRİSİ MUTLAKA İŞARETLENECEK

Görev almak istenen okul tercihler yapılırken “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.” ya da “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birisi mutlaka işaretleyecek. Bu şekide Tercihlerine atanamayan adaylardan “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum” seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaklar. 

Yorumlar