MEB Sözleşmeli Öğretmenlik İlk Atama ve Yerleştirme Sonuçlarını Açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığı okullarındaki öğretmen açığının bir kısmını karşılayacak olan 15 Bin Sözleşmeli Öğretmenlik Atama ve yerleştirme sonuçları MEB'in İnternet sitesinden açıklandı. ilk atama sonucu ikgm.meb.gov.tr'den öğrenilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bünyesinde yer alan devlet okullarında sözleşmeli olarak görev yapmak isteyen öğretmen adayları için heyecanlı bekleyişi sona erdi. Geçtiğimiz aylarda başvuruları alınıp mülakat sonuçları MEB tarafından bugün saat 17:00'da resmi siteden açıklandı. Merakla beklenen sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçlarının açıklanması sonrasında 18 bin 506 sözleşmeli öğretmenin ataması yapıldı. Atama sonuçları, "http://ikgm.meb.gov.tr" internet adresinden öğrenilebilecek. Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları açıklanmasından sonra öğretmen adayları atandıkları yerlerini sisteme giriş yaparak öğrenebileceler. Sonuçların açıklanmasının ardından atama kararnameleri, il Millî Eğitim Müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilmesinden sonra, ataması yapılanların başvuruda belirttikleri elektronik posta adreslerine tebligat yapılacak. Öğretmen adayları göreve başlama işlemi esasında başvuru aşamasında istenen belgeleri ibraz edecekler.  

ATAMA SONUÇLARI İKGM'DEN ÖĞRENİLECEK

Sözleşmeli öğretmen atamalarının sonuçlarını öğrenmek için geri sayım sona erdi. 4-7 Ekim'de alınan atama tecihlerinden sonra atama işlemleri 9 Ekim tarihinde gerçekleşti.Sonuçlar ise, başvuru kılavuzunda belirtilen bilgilere göre, herhangi bir erteleme olmaması durumunda 10 Ekim Pazartesi günü Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesi http://ikgm.meb.gov.tr web sayfasından öğrenilebilecek.  

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK İLK ATAMA SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

SONUÇLAR SAAT 17.00'DE AÇIKLANDI!

Mili Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, atama sonuçları saat 17.00'de açıklandı. Sonuçların açıklanması ile ilgili MEB tarafından yapılan açıklama şöyle idi, "20 bin sözleşmeli öğretmen ataması saat 17:00'de açıklanacak. Sonuçlar MEB'in internet sitesinde yayınlanacak."

HEMEN GÖREVE BAŞLAYACAKLAR

Edinilen bilgiye göre öğretmenler atama sonuçlarının açıklanmasından öğretmen adaylarının atama kararnameleri, il millî eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecektir. Ataması yapılanların başvuruda belirttikleri elektronik posta adreslerine 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre elektronik ortamda tebligat yapılacaktır. Atamaları kendilerine tebliğ edilenler, tebliğ tarihini izleyen 15 gün içinde göreve başlayacaktır.

 

ATAMALARIN DUYURULMASI VE GÖREVE BAŞLAMA

Atamaların Duyurulması ve Tebligat ile Göreve Başlama aşamaları şöyle gerçekleşecek. Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır.

Atama kararnameleri, il millî eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecektir. Ataması yapılanların başvuruda belirttikleri elektronik posta adreslerine 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre elektronik ortamda tebligat yapılacaktır.

Sözleşmeli öğretmen olarak ataması yapılanlardan göreve başlama işlemi esnasında aşağıdaki belgeler istenecektir: Bu duyuruda başvuru esnasında isteneceği belirtilen belgeler;

Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (6 adet),
Mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir),

Elektronik Başvuru Formunun onaylı örneği,

Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi,

Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu,

Ataması yapılanlar, bu bölümün “11.3.” maddesinde belirtilen belgeler ile birlikte atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine başvurarak göreve başlama talebinde bulunacaktır. İstenilen belgeleri tam olarak ibraz edenler, sözleşme yapılarak göreve başlatılacak; belgelerinde eksiklik görülenler ya da belgeleri eksik olanlar göreve başlatılmayacaktır,

Tebligatı beklemeksizin göreve başlamak isteyen öğretmen adayları, atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine istenilen belgelerle başvurmak suretiyle göreve başlayabilecektir.

Elektronik Başvuru Formundaki beyanları ile ibraz ettikleri belgeler il millî müdürlüklerince değerlendirilecek, göreve başlatılmasına engel hali bulunmayanlar göreve başlatılacak; göreve başlatılmasında tereddüde düşülenler ise değerlendirilmek üzere İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığına bildirilecektir,

Sabıka sorgulama belgesinde “Adli sicil kaydı vardır” ibaresi bulunanlara ait sabıka sorgulama belgesi ile buna ilişkin mahkeme kararı temin edilerek İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığına gönderilecektir. Bu adaylar hakkında Bakanlığın vereceği karar doğrultusunda işlem yapılacaktır.

Başvurusunda sağlık durumu yönünden görev yapmasına engel bir durumu olmadığını beyan etmekle birlikte, göreve başlama esnasında sağlık durumunun öğretmenlik görevini yapmasına engel oluşturacağı hususunda tereddüt oluşan aday göreve başlatılmayıp; adaydan, yurdun her bölgesinde ve iklim şartlarında öğretmenlik yapabileceğine ilişkin tam
teşekküllü bir hastaneden alacağı sağlık kurulu raporu istenecektir. 

Atamaları kendilerine tebliğ edilenler, tebliğ tarihini izleyen 15 gün içinde göreve başlayacaktır.

NOT: Bilgiler Sözleşmeli Öğretmenlik başvuru kılavuzundan alınmıştır.

MAAŞLAR İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR

Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasına ait maaş kısmıyla MEB tarafından herhangi bir açıklama yapılmazken, maaş düzenlemesi için de çalışma yapıldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre öğretmenlere maaşları dışında, ek ders ücreti, kurs ücreti, nöbet ücreti gibi farklı kazançlarının olacağı, Doğu ve Güneydoğu’daki sözleşmeli öğretmene tazminat adı altında 400-500 TL arası bir ek ödemenin masada beklediği belirtiliyor. Bu düzenlemenin hayata geçmesi durumunda, doğuda görev yapan bir sözleşmeli öğretmen, maaş + tazminat + ek ders + kurs ücreti + nöbet ücreti durumuna göre 5 bin TL’ye yaklaşan bir ücret almış olacak.

ATAMANIN YAPILACAĞI iLLER

Sözleşmeli Öğretmenlik atamaları öğretmen açığı olan illere yapılacak. İşte o iller;

Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çanakkale, ( Gökçeada ve bozcaada ),Çankırı, Çoru, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Tuncel, Van, Yozgat, Zonguldak.

Yorumlar