MEB Öğretmen Ataması Sonucu Oluşan Minimum Puanları Açıkladı

Sözleşmeli Öğretmen Ataması sonucu oluşan minimum puanları da açıklandı. Dershane ve Etüt Merkezlerinde Çalışanların Ataması Sonucu Oluşan minimum puanlar kurum ve alan bazlı olarak iki ayrı grupta verildi.

Dün gerçekleşen sözleşmeli öğretmenlik atamaları sonucu oluşan minimum puanlar ve taban puanlar Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesi meb.gov.tr dan açıklandı. 18 bin 506 öğretmenin atamasının gerçekleşmesinden sonucu oluşan minimum puanlar Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) internet sitesinde Dershane ve Etüt Merkezlerinde Çalışanların Sözleşmeli Öğretmenlik Ataması Sonucu Oluşan minimum puanlar kurum bazlı taban puanlar ve alan bazlı taban puan olmak üzere iki ayrı grupta verildi. Aynı şekilde Kpss Sözleşmeli Öğretmenlik Ataması Sonucu Oluşan minimum puanlar kurum ve alan bazlı olarak iki kategori şeklinde yer alırken, Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik hükümleri gereğince, dershane ve öğrenci etüt eğitim merkezinde görev yapan personel için 5 bin olmak üzere 20 bin kadroya başvuruları alınan öğretmenlerin atamaları puan üstünlüğüne göre gerçekleştirildi. 

MİNİMUM PUANLAR AÇIKLANDI

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda bulunan boş kadrolara yerleştirilmek üzere 18 bin 506 öğretmen adayının atamaları dün gerçekleşti. 10 Ekim tarihinde açıklanan sonuçlardan sonra atama sonucunda oluşan minimum puanlarda Milli Eğitim Bakanlığı’nın meb.gov.tr ve  MEB insan kaynakları internet sitesinden açıklandı. Dershane ve Etüt Merkezlerinde Çalışanların Sözleşmeli Öğretmenlik Ataması Sonucu Oluşan minimum puanları ile Kpss Sözleşmeli Öğretmenlik Ataması Sonucu Oluşan puanların yer aldığı kurum ve alan bazlı taban puanlara MEB’in internet sitesinden ulaşılabiliyor.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA SONUCU MİNİMUM PUANLAR İÇİN TIKLAYIN

5 BİN DERSANE ETÜT ÖĞRETMENİ ATANDI

Milli Eğitim Bakanlığı Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik hükümleri gereğince, 15 bin, dershane ve öğrenci etüt eğitim merkezinde görev yapan personel için 5 bin olmak üzere 20 bin kadroya başvuruları alının öğretmenlerin atamaları puan üstünlüğüne göre gerçekleştirildi. Atamalar öncelikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ile kalkınmada birinci derece öncelikli illere yapıldı. İlan edilen kadrolar için 42 bin 730 onaylı başvurudan; sözleşmeli öğretmenliğe 14 bin 873, dershane ve öğrenci etüt eğitim merkezlerindeki personelin başvurusundan ise 3 bin 633 olmak üzere toplam 18 bin 506 sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştirildi.

15 GÜN İÇİNDE GÖREVE BAŞLAYACAKLAR

Sözleşmeli öğretmenlerin atama sonuçlarının açıklnmasından sonra eğitim kurumlarına atanan öğretmen adayları atama kararnamelerinin ellerine, il millî eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilen atama tebliğinin ellerine ulaşmasından sonra, Atamaları kendilerine tebliğ edilenler başvuru belgesiden istenen belgeleri ibraz ederek, tebliğ tarihini izleyen 15 gün içinde göreve başlayacaktır.

Yorumlar