Sözde şeyhe 62 yıl 3 ay hapis

Mahkeme, sözde şeyhi tutuklandığı gençlere yönelik cinsel istismar şuçundan hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme, sözde şeyhi tutuklandığı gençlere yönelik cinsel istismar şuçundan hapis cezasına çarptırdı. 

Konya'da bir kişi kendisini şeyh diye tanıtan Süleyman Işık'ın sohbetlerine katıldığını ve erkeklere cinsel istismar uyguladığını ihbar etti. Harekete geçen Başbakanlık İletişim Merkezi soruşturma başlattı. Araştırmalar kapsamında 2008'den 2017 yılına kadar 17 ile 22 yaş arasında 5 erkeğe cinsel istismar uyguladığı gerekçesiyle Işık tutuklandı. Tutuklama sonrası başka bir erkek daha kendisine cinsel istismarın Işık tarafından uygulandığını öne sürdü. Tüm dosyalar birleştirildi. 

Bugün Konya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın son duruşması gerçekleştirildi. Işık; ''Davaya sonradan şikayetçi olarak katılan mağdurun iddialarını, kabul etmiyorum. Birkaç kez sohbete gelmişti. Onun dışında kendisiyle görüşmemiz olmadı. Sonradan bilerek mağdur yapılan bir şahıstır. Hakkımdaki iddialar asılsızdır'' dedi.

Hakkımdaki iddialar haram... 

Mahkemede Işık, ''İftira ateşten bir gömlektir. Bu gömlek bana giydirilmeye çalışılmıştır. Hakkımda ifade veren kardeşlerimin iddialarını kabul etmiyorum. 10 aydır cezaevindeyim. Eşim rahatsız o nedenle benim bakımıma ihtiyacı var. Vereceğiniz karara saygılıyım. Mahkemenizin en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Benim hakkımdaki iddiaların haram olduğunu biliyorum. Onlara haram olduğunu söylemiştim. Beraatimi talep ediyorum ''dedi.

62 yıl 3 ay hapis cezası 

Cinsel istismar suçlamasından bir kişi vazgeçti ve kamu davasının düşmesine karar verildi.

Süleyman Işık'a 5 kişiye yönelik 'cinsel istismar' suçları yüzünden 61 yıl 3 ay hapis cezası kararı verildi. Işık'ın bilgisayarındaki görüntülere ise 'müstehcenlik' suçundan 1 yıl daha hapis cezası ile 100 lira adli para cezası kararı çıktı.

Süleyman Işık'ın cinsel istismar uyguladığı sırada yardımcı olduğu öne sürülen, tutuksuz yargılanmakta olan Murat Karabayrak'a ise 'cinsel istismara yardım etmek' suçu nedeniyle 5 yıl hapis cezası kararı çıktı.

Yorumlar