Sosyal Medya Fenomenlerine vergi incelemesi geldi!

2016 yılında Vergi Usul Kanunu’nda yapılan değişiklikle altyapısı oluşturulan ve geçtiğimiz aylar içinde Youtuber ve fenomenlere yönelik kazanç vergisi için hükümetten beklenen adım geldi. Gelir İdaresi Başkanlığı internet ve sosyal medya hesaplarını tek tek incelemeye başladı ve gelirleri beyan etmeyen kişileri de tek tek kuruma davet etmeye başladı.

Sosyal medya fenomenlerinin aylık elde ettiği kazançlar 500 bin TL’yi aşıyor. Sadece fenomenler değil ayrıca şarkıcılar başta olmak üzere birçok şöhretin getirisi de hatırı sayılı olarak her geçen gün artıyor.

ÜNLÜLER VE FENOMENLER BAKANLIK KONTROLÜNE GİRDİ

İnternet üzerinden yaşanan bu hareketliliği gören hükümet, 2016 yılında vergi mevzuatı açısında gerekli tüm altyapıyı hazırladıktan sonra sosyal medya fenomenlerini Gelir İdaresi Başkanlığının radarına girdi. Sosyal medya hesapları üzerinden gelir elde eden kişilerin vergisini ödememiş kişilere yönelik harekete geçti. Bu vergi alınımı için özel ekip kuruldu.

Gelir İdaresi Başkanlığı'na sosyal medyada ciddi takipçisi sayısı bulunan kişiler banka hesapları üzerinden çapraz sorgulama yapılarak karşılığı olmayan ödemeler için çağrılmaya başlandı.

Yorumlar