Sony Xperia XZ Türkiye çıkış tarihi ve fiyat etiketi belirlendi

Sony Xperia Z Türkiye'de satışa sunulacağı tarih ile birlikte etiketindeki fiyatı da yapımcıları tarafından açıklandı. Sony modelinin en büyük özelliklerine hakim bu telefonun tüm özellikleri de şekillendi

Sony'nin en aktif ve en hızllı telefonu olarak kabul edilen ve çıkış tarihinin zamanı konusunda detayları beklenenSony Xperia XZ Türkiye'de çıkış tarihi ve fiyatı da belirlendi. Xperia Z IFA 2016 modeli, akıllı telefonlar arasında en çok rağbet gören ve beklenen model olmakta iken, sürekli olarak telefonlarına bir yenisini ekleyen sony'den bu son model hakkında çokça cesur adımların atıldığı ve özellikle de kamera çözünürlüğü bakımından, bugüe kadar ki en yüksek çözünürlüğe hakim telefon olduğu saptanmıştır.Sony Xperia XZ IFA 2016'nın incelenmesinde gözlemlenen en büyük özelliğin, kamerasının 23 mp olması ve saliseler ile hesaplanacak şekilde kolay ve kaliteli fotoğraf çekimlerini sağlaması olarak açıklanmıştır. Özellikle de selfie çekimlerinde kullanılan özelliğin de 12 mp ye kadar çıkabilmesi, telefonun kalitesini vurgulamaktadır. Öte yandan Türkiye'de çıkış tarihinin zamanı konusunda da yapımcılardan açıklama gelmiş iken fyatının da etiketi belli oldu.

SONY XPERİA  XZ ÖZELLİKLERİ

Snapdragon 820 işlemci sistemine hakim olan telefonda hafıza sorunu da olmayacağa benzemekte. 32 GB dahili hafızasının yanında ekran büyüklüğü de ek avantaj olarak sunuluyor. 5.2 inç çözünürlüğü Sony marka telefonun bu modelinde oldukça rağbet göreceğe benzemekte. Full HD ekranı en dikkat çeken özelliği arasında yer almakta iken şimdi kafalardaki teksorun, Türkiye'de çıkış tarihinin ne zaman olacağı yönünde merakla beklenmekte olan modelin, fotoğraf çekimlerinde beş eksenli görüntü sabitleme özelliğinin hakimliği görünü algılama kalitesini de sunmakta. Öte yandan 32 GB dahili hafıza ile birlikte Micro bellek ile bu hafıza 256 GB'ye kadar büyüyebilecek.

Alkeleido metal görünüme sahip olması  sağlamlığını da ifade etmekte iken, Xperia XZ, kenarlarının kekin olmaması da kabul edilebilir bir özellk olarak karşımıza çıkıyor. Şıklık bakımından gece mavisi seçeneği de bulunmakta .5,2 inç Full HD ekranla gelen cihazda Qnovo Adaptive Charging teknolojisi bulunuyor. Şarj izleme sistemi, kullanılabilirlk ve kullanma zamanında da kolaylık sağlayıp, zaman bakımından uzatmakta. Battery Care özelliği ile gerekli ısınma ayarları da düzenlenmekte. 

TÜRKİYE'DE ÇIKIŞ TARİHİ BELLİ OLDU

Sony Xperia XZ mdellerinin en çok merakla beklenen IFA 2016 modelinin Türki'de çıkış tarihini Sony kullanıcıları merakla beklemekte iken, yapımcılar tarihi belirtti. 19 Ekim'de ülkemizde piyasaya sürülecek olan Sony Xperia XZ 2.799 TL fiyat etiketiyle karşımıza çıkacakken, Xperia X Compact model fiyaı ise 1.999 TL fiyatıyla satışta olacak.

Yorumlar