Seçim öncesi anketinde Clinton, Trump'ın önünde

ABD'nin başkanlık seçimleri öncesinde son anketlerde Hillary Clinton, Donald Trump'a karşı 5 puan önde gözüküyor.

ABD'de başkanlık seçimlerine kısa bir süre kala, yarış tüm hızıyla sürüyor. Başkanlık seçimleri öncesinde yapılan son anketlerde, Demokrat Parti adayı Hillary Clinton'ın, Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın 5 puan önünde olduğu gözüküyor.

ABD'de 8 Kasım'da gerçekleşecek olan başkanlık seçimleri öncesidne Clinton ve Trump arasında kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. Seçim öncesi iki ismin oy durumuna ilişkin anketler de yayınlanmaya devam ediyor. Washington Post gazetesi ile ABC News kanalının ortak anketinin sonuçları açıklandı.

CLINTON, TRUMP'IN 5 PUAN ÖNÜNDE İLK SIRADA

Ortak anketten çıkan sonuçlara göre, Demokrat Parti Adayı Hillary Clinton yüzde 46 oy oranına sahip olurken, Cumhuriyetçi Parti Adayı Donald Trump yüzde 41 oy oranına sahip görünüyor. Aynı ankette Özgürlükçü Parti'nin başkan adayı Gary Johnson ise yüzde 9 ile üçüncü sırada. Yeşil Parti adayı Jill Stein ise yüzde 2 oy oranına ulaştı.

BÜYÜK ÇOĞUNLUK İKİ İSME DE GÜVENMİYOR

Anketlerde seçmenlerin başkan adayları hakkında ne düşündükleri de soruldu. Buna göre seçmenlerin büyük bir kısmı iki adayın da seçim süresince yeterince dürüst davranmadıklarını ifade ediyor. Bu görüşte olanlar ankete katılanların yüzde 63'ünü oluşturuyor.

TRUMP'IN SEÇMENİ GÖÇMEN POLİTİKASINI BENİMSEMİYOR

Ankette ayrıca Demokrat seçmenlerin, Hillary Clinton'un, Dışişleri Bakanlığı döneminde Clinton Vakfı'na iltimas geçtiği düşünülüyor. Cumhuriyetçi seçmenler içinde yüzde 64'lük kesim ise Trump'ın göçmen politikasını benimsemiyor.

BİR ÖNCEKİ ANKETTE TRUMP GEÇMİŞTİ

Geçen hafta CNN ile ORC firmalarının ortak anketinde Trump yüzde 45 ile, yüzde 43 oranında kalan Clinton'un 2 puan önünde gözükmüştü.

Yorumlar