Soğuk duş almanın faydaları nelerdir?

İnsanlar duş aldıklarında üstlerinden bir yük kalktığını ve yorgunluklarının gittiğini söylerler. Hatta derin bir “oh” çekerler. ve çoğu kişi su içmenin öneminden bahsederken duş almanın suyu vücudumuzun dışından da almaları gerektiğini unuturlar

İnsanlar duş aldıklarında üstlerinden bir yük kalktığını ve yorgunluklarının gittiğini söylerler. Hatta derin bir “oh” çekerler. ve çoğu kişi su içmenin öneminden bahsederken duş almanın suyu vücudumuzun dışından da almaları gerektiğini unuturlar. Özellikle bu yaz günlerin soğuk duş almanın önemini vurgulamak isteriz. Çünkü soğuk su hem insanın üzerindeki bitkinliği atar, hem onu canlandırır, hiç beklenmedik şekilde cilt ve saçı temizleme gibi birçok önemi vardır.

CİLT VE SAÇI TEMİZLER

Soğuk su cildin daha parlak ve temiz olmasını sağlar. Kendi vücudumuzda bulunan doğal yağların vücudumuzun ve saç derimizin emerek daha parlak, güçlü ve temiz olmasını sağlar. Saç diplerinde bulunan ölü deriyi temizleyerek gözeneklerden daha içeriye yağların geçmesini sağlayarak güçlendirici etki sağlar. Aynı zamanda cilt problemleri açısından en çok karşılaştığımız sivilce ve akne problemlerinden kurtulmak da bir çözüm olabilir. Gözenekleri sıkılaştırarak tekrar akne oluşumunu engeller ve derinlemesine temizlik sağlar.

Kilo vermek isteyenlerin yardımcısıdır. Çünkü metabolizmayı hızlandırır
İnsan vücudunda üç tür yağlanma tipi vardır. Ve bu yağlanmalar dan beyaz yağ; göbek, sırt, bel bölgesi, boyun ve kalça kısmında olurken, kahverengi yağ; iyi yağdır. Çünkü beyaz yağ hücrelerine oranla kahverengi yağ enerji tüketiminde daha çok kullanılır. Bundan dolayı soğuk duş aldığımızda vücudumuzdaki kahverengi yağ hücreleri daha çok aktifleşir ve metabolizmayı hızlandırır. Enerji verir.

Lenf sisteminin güçlenmesini sağlar
Lenf sistemi vücudumuzda bulunan atık maddeleri atmamıza yarar ve patojenlerle savaşır. Atık maddelerin vücuttan atılması lenf sıvısıyla olur ve lenf sıvısının taşınması için de kasların kasılmasına ihtiyaç vardır. Bundan dolayı soğuk duş almak kasların kasılmasını sağladığı için lenf sistemi daha iyi çalışır ve atık maddelerin vücuttan atılımı hızlanır. Eğer ki bu sistem düzenli çalışmazsa atık maddeler vücutta uç noktalarda toplanır ve çeşitli hastalıklara sebep olur.

STRESİ AZALTIR

Yapılan araştırmalar sonucunda soğuk duş almak beyinde bulunan mutluluk hormonu ve depresyon karşıtı hormonlarını baskılar ve stresi azaltaraksakinleştirmeye başlar.

Varisli damarlar için iyi bir tedavi yöntemidir
Soğuk su damarların büzülmesini sağladığı için varisli damarların oluşmasını engeller ve olanlarında ilerlemesini engeller.

Kas ve egzersiz sonrası için rahatlatır
Kas ve egzersiz sonrası herkes sıcak suyun kasları rahatlattığını düşünür ama soğuk su kas ağrısının olduğu yerlerde daha etkilidir. Banyo esnasında buzla ovulan yerleri daha iyi rahatlatır.

Yorumlar