Windows 10 Sirius A PC ile artık bilgisayarınız gittiğiniz her yerde!

Laptoplar ve bir nevi bilgisayar işlevi gören akıllı telefonların yerini yakında gerçekten cebe giren bilgisayarlar alacak. Windows 10 işletim sistemli Sirius A PC 2017 yılında cebe girecek.

Günümüzün hızla değişen teknolojisi bilgisayarları da zaman içerisinde küçültmeye ve daha portatif hale getirmeye devam ediyor. Son günlerde hem laplop hem de tablet olan bilgisayarlara karşı daha ufak ve kullanışlı bir bilgisayar geliyor. Birçok şirketin denediği fakat faaliyete geçiremediği cebe giren windows 10 işletim sistemli bilgisayarlar yakın bir zaman içerisinde diğer bilgisayarlara rakip olarak yerini alacak. Octel isimli bir şirketin geliştirdiği Sirius A PC hem çok yönlü hem de mini bir boyutta olacak.

HEM AVUCA SIĞACAK HEM HD OLACAK

Boyutu ile bilgisayar dünyasına farklı bir bakış açısı getirecek olan windows 10 sistemli Sirius A PC özellikleri ile de dikkat çekecek. Ockel firması tarafından yapılacak olan bilgisayar için şimdiye kadar ki üretilen en çok yönlü windows 10 bilgisayarı olduğu belirtiliyor. Ayrıca Sirius A PC için ödenek de Indiegogo'dan sağlanacak. Bilgisayarın özellikleri arasında 6-inç full HD (1920x1080px), Intel Atom x7-8750 dört çekirdek ve 4K ve UHD desteği olduğu da söyleniyor.

ÜÇ FARKLI RENKTE SİRİUS

Venüs altını, ay gümüşü ve meteor grisi renkleri ile piyasada yer alacak bilgisayarın diğer özellikleri arasında ise 64-bit oluşu, RAM'in 4GB LPDDR3-1600 oluşu, boyutlarının  85mmx150mmx6mm - 120mm arasında, depolama alanının 64GB eMMC, micro SDXC slotu (2TB'a kadar yükselebiliyor) olacağı belirtiliyor. Yüksek özellikleri ile bilgisayarın birçok oyun, iş ve film ihtiyaçlarını giderecek doğrultuda olduğu söyleniyor. Kullanım süresi de oldukça cazip olan bilgisayarın 3000 mAh Lityum polimer (4 saat video oynatma), 36W adaptör, ön kamera, hoperlör ve mikrofon gibi özellikleri de olacak.

2017 YILINDA GELİYOR

Windows 10 işletim sistemli Sirius A PC'nin 2017 yılının Mayıs ayında çıkması beklenirken fiyatının da 699 dolar olacağı belirtildi. Sirius A PC ayrıca Intel Dual Band Wireless-AC 3165 ve Bluethooth 4.2'de içerecek. Ockel isimli şirketin ilk açıklamasına göre ikinci prototip üzerinde çalışıyor.

Yorumlar