Sınavsız Memur Alımı başvuruları devam ediyor

Temmuz ayında ülkemizin yaşadığı talihsiz olay sonrasında kamu kurumlarında boş kalan kadrolara çok sayıda KPSS şartı olmadan ya da sınavsız memur alımı yapılacak. Başvuru için en az lise mezunu olma şartı aranan kurumların başvuruları devam ediyor..

Kamu kurumlarında 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan temizlik operasyonu sonrasında açığa alınma veya ihraç edileme nedeniyle boş kalan kadrolara personel alımları yapılmaya başlandı.  Birbiri ardına yayınlanan personel alımı ilanlarında KPSS şartı olmadan en az lise ve dengi okul mezunu ve üssü şartlarını karşılayan adaylar başvuruda bulunabilecekler.  Sınavsız ya da KPSS’siz memur olma olarak tabir edilen yeni memur alımları sonrasında 50 bini bulacak yeni personelin kamu kurumlarında istihdam edileceği belirtiliyor. Sınavsız memur alımı yapan kurumlar, 657 Sayılı Devlet Memuru Kanununun 59. maddesinde yer alan istisnai kadrolara KPSS şartı aranmadan memur alımı yapılabilecekler.

“50 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK”

Geçtiğimiz aylarda kamu kurumlarında FETÖ terör örgütüyle bağlantılı oldukları tespit edilen personelin görevden uzaklaştırılması ya da devlet memurluğundan atılmasından sonra boş kalan kadrolara sınavsız personel alımı geçekleştirileceği öğrenildi. Son olarak Sağlık Bakanlığı’nda 20 Bin Özel Harekat Başkanlığı’nda 10 bin kişi alınacağa alınacağının açıklanmasından sonra söz konusu kurumlarına alınacak personel sayısının 50 bine bulacağı belirtiliyor.

EN ÇOK ADALET, İÇİŞLERİ VE MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI’NDA YAPILACAK

Kamuya sınavsız alınacak personellerin yapılan duyurulara göre en alımı yapılacak olan kurumların İçişleri, Adalet ve Milli Eğitim Bakanlıklarında (MEB)  gerçekleşeceği açıklandı. Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Recep Akdağ yapmış olduğu açıklamada 20 bine yakın personeli istihdam edeceklerini duyurmuştu. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un yaptığı açıklamada ise,  Özel Harekât Başkanlığı’na en az lise ve dengi okul mezunlarının başvuru yapabilecekleri 10 bin erkek polis alımı yapılacağını açıklamıştı.

MEB’E 15 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN

Eğitim yılının başlamasıyla okullarda meydana gelen boş kontenjanlara Milli Eğitim Bakanlığı ilk etapta 15 bin sözleşmeli öğretmen alacağını duyurmuştu. Başvuruların 11 Ağustos’ta sona ermesiden sonra yeni eğitim dönemi için KPSS sonucuna göre ve sözlü sınavla öğretmen alımı yapılacağı açıklandı. Daha önce başvurusu alınan 15 bin sözleşmeli öğretmenin atamaları ise 10 Ekim 'de geçekleşecek.

 

ADALET BAKANLIĞI’NA 2 BİN 371 KİŞİ

Adalet Bakanlığı’ndan yapılan duyuruya göre, Adalet Bakanlığı bünyesinde bulunan Ceza ve Tevkif evlerinde değerlendirilmek üzere; yaklaşık olarak 3 bin 728 kişinin istihdam edilecek 3.258 infaz ve koruma memuru, 63 diğer sağlık personeli (sağlık memuru), 201 büro personeli (ceza infaz kurumu katibi), 49 teknisyen, 121 destek personeli (şoför), 14 destek personeli (aşçı), 15 destek personeli (kaloriferci) sözleşmeli pozisyon için başvurular 19 Ağustos pazartesi günü başladı. 27 Eylül Salı günü mesai bitimi sorasında sona erecek olan başvurular sonrasında başvurusu kabul edilen adaylar belli tarihlerde sözlü mülakat sınavına girecekler.

SAĞLIK BAKANLIĞINA 20 BİN ÇALIŞAN

En fazla personeli açığa alınan kamu kurumlarından birisi olan Sağlık Bakanlığı’na  20 bin sağlık çalışanı alımı yapılacak. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, konuyla ilgili yapmış olduğu açıklamada "Eylül ayına yetiştiremeyebiliriz ama bu sene sonuna kadar 20 bine yakın sağlık personelini inşallah göreve başlatacağız. Bunların önemli bir bölümü bizim 4924 sözleşmelisi dediğimiz sözleşmeliler olacak. 20 bine yakın da personel istihdam edeceğiz" dedi.

DHMİ 88 PERSONEL ALACAK

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), 88 personel alacak. Bunların 25'i asistan, 63'ü stajyer hava trafik kontrolörü olacak. 29 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek başvurular da adayların KPSSP3'ten en az 70 puan almış olması gerekiyor. Başvurular, şahsen ya da posta yoluyla yapılacak. DHMİ'de stajyer hava trafik kontrolörünün maaşının 4 bin 500 lira olduğu belirtiliyor.

BAŞVURULAR PERSONEL ALACAK KURUMUN İNTERNET SİTESİNDEN YAPILMAKTADIR

HALKBANK'A KPSS'SİZ PERSONEL ALIMI

Halkbank'ında KPSS'siz personel alımı yapacağı kadrolara vatandaşların başvuru yapabilmeleri için aranan şartlar şöyle; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 1 Ocak 1986 ve sonrasında doğmuş olmak, sabıka kaydı bulunmamak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, askerlikle ilişiği bulunmamak gerekiyor. Kadro pozisyonlarına göre en az 4 yıllık üniversitelerin istenilen bölümlerinden mezun olan adaylar başvuru yapabilecekler. Başvuru yapacak adaylarda KPSS şartı aranmayacak. Başvuruları kabul edilen adaylar sınav giriş belgelerini 25 Ekim-5 Kasım 2016 tarihleri arasında internet üzerinden alabilecekler.

LİSE MEZUNU PERSONEL ALIMI YAPACAK KURUMLAR

TCDD Devlet Demir Yolları (İşçi Personel alımı) :OSTİM HİZMET MERKEZİ TCDD İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Son Başvuru Tarihi : 29 Eylül 2016
Yayınlanma Tarihi : 20 Eylül 2016

Emniyet Müdürlüğü (POMEM) (10 Bin özel Harekat Polisi): Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak online başvurular 10 Ekimde başlayacaktır. Adaylardan istenilecek belgeler ve aranılan şartlar başvuru tarihinden önce aynı sitede açıklanacaktır.

MEB Sözleşmeli Personel : Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünde Dizgi Operatörü Unvanlı Sözleşmeli (4-B) Alımı Başvurular 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayıp, 4 Ekim 2016 Salı günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

Adalet Bakanlığı CTE infaz koruma memuru ve diğer kadrolar: Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Memur Personel Alımı 3 Bin 721 Sözleşmeli Personel Alacak.Başvurular 19 Eylül 2016 günü başlayıp, 27 Eylül 2016 günü mesai saati bitiminde sona erecektir.

Jandarma Genel Komutanlığı Uzan Er Alımı : Jandarma Genel Komutanlığı 10 bin uzman erbaş almak için ilana çıktı. En az lise mezunu olmak, 25 yaşını bitirmemiş olmak gerekiyor. Sözleşmeli Uzman Erbaş Teminine başvurular, 05 Eylül – 07 Ekim 2016 tarihleri arasında www.jandarma.tsk.trinternet adresinden yapılacaktır.

Dış İşleri Bakanlığı Sözleşmeli Personel: T.C. Houston Başkonsolosluğu,Türk Uyruklu Sözleşmeli Sekreter Sınavı, T.C. Houston Başkonsolosluğu’nda münhal bulunan Sözleşmeli Sekreter pozisyonuna sınavla personel alınacaktır.Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,2. Sınav tarihi itibariyle 41 yaşından gün almamış olmak, (10 Ekim 1976 tarihi sonrası doğanlar)  3. En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak,

Başvurular en geç 22 Eylül 2016 Perşembe günü mesai bitimine kadar Başkonsolosluğumuz adresine (1990 Post Oak Blvd. 1300 Houston TX, 77056) ulaşacak şekilde veya mesai saatleri içinde (hafta içi her gün 9-16 pm saatleri arasında) şahsen yapılabilir. 

KPSS’SİZ MEMUR ALIMI YAPAN DEVLET KURUMLAR

Kamu kurumlarına sınavsız ya da KPSS şartı olmadan da memur alımı yapılmaktadır. KPSS’siz memur alımı yapan kurumlar,  657 Sayılı Devlet Memuru Kanununun 59. Maddesinde yer alan istisnai kadrolara Kpss Şartı aranmadan Memur Alımı yapılabilecek. Memur olarak göreve başlamak isteyen kişilerin belirli şartların taşımaları gerekiyor.

Cumhurbaşkanlığı Memurlukları,

TBMM Memurlukları,

Bakan Yardımcılıkları,

Başbakan Başmüşavirleri,

Savunma Sanayii Müsteşarlığına ait Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, I.Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı ve Müşavir Avukat kadroları,

TOKİ,

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı,

Başbakanlık ve Bakanlık Müşavirliği kadroları ile Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadroları,

Gelir İdaresi Başkanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadrosu,

TUİK, – AB Bakanlığı Memurlukları,

Bakanlar Kurulu Sekreterliği,

Milli Savunma Bakanlığı,

Diyanet,

MİT,

Milli Savunma Bakanlığı,

Anayasa Mahkemesi.

Özel Kalem Müdürlükleri,

Vali Kadroları,

Yorumlar