2016'da Sınavsız Memur Alımı Yapacak Kurumlar Listesi ve Şartları Belli Oldu

Kamuda Temmuz ayında yaşanan darbe girişi sonrasında açığa alınma ve ihraçlar nedeniyle oluşan boş kadrolara KPSS şartsız ya da sınavsız çok sayıda en az lise mezunu memur alımı yapılıyor. İşte sınavsız memur alan kurumlar listesi ve başvuru şartları

Geçitiğimiz Temmuz ayında Fetullahçı terör örgütü ve mensuplarının yapmış olduğu darbe girişiminin bertaraf edilmesinden sonra devlet kurumlarında görev yapan FETÖ mensubu personelin açığa alınması ya da ihraç edilmesi sonrasında çok sayıda devlet kadroların boş kadrolar oluştu. Kamuda işlerin aksamaması ve boş kadroların ivedi şekilde doldulması amacı ile gerek KPSS şartı olmadan gerekse de Sınavsız Memur alımları devam ediyor. 2016 Sınavsız Memur Alımı Yapan Kurumların başında en çok görevden uzaklaştırma ve ihraçların yaşandığı Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü geliyor. Sınavsız Personel Alacak olan kurum ve kuruşların başvuru şartları arasında en az lise ve dengi okul mezunu olması gerekirken bazı kurumlar alımı yapılacak olan personellerde daha önce KPSS sınavına girmiş olmasını ön koşul olarak belirtiyor.

NET BİR TARİH YOK

Sınavsız memur alan kurumların personel alımları ile ilgili önceden belirltilmiş bir tarih mevcut değil. Buna karşın personel alımı yapacak olan kurum konu ile ilgili duyurularını Devlet Personel Dairesi Başkanlığı'nın internet sitesi aracılığı ile yapıyorlar. Kurumların her an duyuru yayımlayarak sınavsız memur alımı yapabilmelerinden dolayı özellikle yukarında pesonel açığı en fazla olan kurumlardan hangisine başvuru yapılacaksa, o kurumun internet sayfasını düzenli olarak takip etmeniz gerekiyor. Kurumaların personel alımları ile ilgili ilanlar kurumların internet sayfalarının duyuru bölümlerinde yayımlanmaktadır.

SINAVSIZ MEMUR ALIMI YAPACAK KURUMLARIN LİSTESİ

-Cumhurbaşkanlığı Memurlukları,

-TBMM Memurlukları,

-Bakan Yardımcılıkları,

-Başbakan Başmüşavirleri,

-Savunma Sanayii Müsteşarlığına ait Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, I.Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı ve Müşavir Avukat kadroları,

-TOKİ,

-Özelleştirme İdaresi Başkanlığı,

-Başbakanlık ve Bakanlık Müşavirliği kadroları ile Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadroları,

-TUİK,

-AB Bakanlığı Memurlukları,

-Gelir İdaresi Başkanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadrosu

-Bakanlar Kurulu Sekreterliği,

-Milli Savunma Bakanlığı,

-Özel Kalem Müdürlükleri,

-Vali Kadroları,

-Diyanet,

-MİT,

-Milli Savunma Bakanlığı,

-Anayasa Mahkemesi.

MEMUR OLMAK İSTEYENLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Devlet kurumlarında memur olmak isteyenler için devlete çok sayıda personel alımının yaşandığı bu dönemelerde onlar için büyük bir fırsat. Devlet kadrolarında memur olarak çalışmak isteyen vatandaşlar; Askeriye, Emniyet, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), sözleşmeli öğretmen sınavsız memur alımı yapacak kurumlar arasında çok sayıdaki kurumda çalışma fırsatı yakalabilirler.

MEMUR ALIM BAŞVURULARI SÜRENLER

-Adalet Bakanlığı: 2200 personel

-Sosyal Güvenlik Kurumu: 60 personel

-Kültür ve Turizm Bakanlığı: 400 personel

-İller Bankası: 200 personel

ÖSYM KPSS ŞARTI OLMADAN SÖZLEŞME

-Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

-Emniyet Genel Müdürlüğü: 3000 personel

1O BİN ÖZEL HAREKAT POLİSİ

Emniyet Genel Müdürlüğü  PÖH kapsamında KPSS şartı olmandan sınavsız en az lise mezunu ve askerliğini yapmış adaylardan 10 Bin Özel harekat polisi alımı yapacak. Başvurular henüz başlamadı.

 SAĞLIK BAKANLIĞI 4 BİN 984 PERSONEL ALIMI

Sağlık Bakanlığı bünyesinde bulanan kuruluşların taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere daha önce KPSS sınavına giren adaylar arasında en az ortaöğretim mezunu personel alımı yapacak. Olup başvurular 28 Ekim'de başlayacak.

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI 763 PERSONEL

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde değerlendirilmek üzere 763 personel alımı yapılacak. Başvurular 21 Ekim'de başladı.

 

Yorumlar