2009-2012 KPSS ile 2013 ALES YDS ve İç Denetmenlik Sınavları mercek altında

FETÖ soruşturması kapsamında yüz binleri etkileyecek olan 2009, 2012 ve 2013 yıllarında gerçekleşen KPSS, ALES, YDS ve İç Denetçilik sınav için soruşturmanın yolda olduğu belirtiliyor.

Fethullahçı terör örgütü ile ilgili her geçen gün yeni haberler gelmeye devam ediyor. Kısa bir süre önce Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamaya göre, FETÖ’cü Jandarma Yüzbaşı C.Ç.’nin itirafları sonrasında yüz binlerce kamuda çalışan memuru ve kişiyi doğrudan etkileyecek 5 sınavın mercek altına alındığı öğrenildi. Soruşturma kapsamında ses getirecek yeni dosyaların açıldığı belirtilirken, FETÖ'cü olarak sorgulanan Jandarma Yüzbaşı C.Ç.’nin yapmış olduğu itiraflar sonrasında 2009 ve 2012 KPSS, 2013 ALES ve YDS ile İç Denetçilik Sınavıları ile ilgili olarak Savcının, FETÖ’nün soruları çaldığı gerekçesiyle soruşturma hazırlığı yaptığı öğrenildi.

"2009, 2012 VE 2013 SINAVLAR İNCELENECEK"

Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında yeni dosyalar meydana çıkıyor. Basında çıkan haberlere göre, FETÖ soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ’cü Jandarma Yüzbaşı C.Ç.’nin itirafları sonrasında yüz binlerce kamuda çalışan memuru ve kişiyi doğudan etkileyecek olan 5 sınavı ile ilgili soruşturma hazırlığı yapılıyor. Ankara Başsavcılığı tarasfından yapılan açıklamada, “Soruların çalındığı gerekçesiyle 2009- 2012 KPSS, 2013 ALES ve YDS ile İç Denetçilik Sınavı’nı inceliyor.” denildi.

"FLASH BELLEKLE VERDİ"

Jandarma yüzbaşı C.Ç. Sınav sorularının önceden verilmesi ile ilgili itirafında “2010 KPSS’den 2-3 gün kadar önce A. beni kendi evine çağırdı. Eve gittiğimde yanında beni daha önce onunla tanıştıran şahıs vardı. Bu şahıs bilgisayarını açtı, bana ve sınava girecek olan A.’ya yemin metni okuttuktan sonra flash bellekte 2010 KPSS sorularını verdi.” dedi.

 

ALES VE YDS'YE GİRDİM

Darbe girişimi sonrası TSK’dan ihraç edilen ve tutuklanan C.Ç.’nin KPSS soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman’a tanık sıfatıyla verdiği ve soruşturmanın genişletilmesine neden olan ifadesinden çarpıcı bölümler şöyle:

“2009, 2010 ve 2012 KPSS sorularının Cemaat’e geldiğini biliyorum. 2013’te yapılan YDS (Yabancı Dil Sınavı), ALES ve İç Denetçilik Sınavı ile ilgili olarak şunları söyleyebilirim: Ben 2013’te YDS, ALES ve İç Denetçilik Sınavı’na girdim. Bu sınavlardan 1 gün önce Cemaat abim H. bizi evine çağırmıştı. Eve Yüzbaşı Ş. ve Yüzbaşı M. ile birlikte gittik. Üçümüz de YDS ve ALES’e girecektik. H., her birimize toplam 300 adet soru verdi. Sınavda normalde 80 soru sorulmaktadır. Gerçekten de sınava girip çıktıktan sonra bize verilen 300 sorudan 60-70 arası sorunun tıpatıp YDS’de sorulan sorular olduğunu gördük. ALES’e girmeden 1 gün önce H. yine bizi çağırdı. Yine ALES’te çıkacak olan sorunun 5-6 katı soruyu bize verdi. Sınava girdiğimizde gördük ki sorular sınavdan önce bize verilen sorulardı. H.’den kısa bir süre sonra kod ismini ve gerçek ismini hatırlamadığım Cemaat abisi bize abilik yaptı. İç Denetçilik Sınavı’ndan 1 gün önce bu kişinin evine gittik. Sınavın, anayasa ve muhasebe sorularının dışındaki tüm sorularını bize yazılı kâğıtta verdi.”

SAVCIDAN ‘PİŞMANLIK’ ÇAĞRISI

Soruşturmaları yürüten Savcı Erkman, Facebook hesabından dün önemli bir çağrıda bulunarak “Bir şekilde bunların (FETÖ) içinde bulunanları aklıselime, ailesinin, çocuklarının geleceğini düşünmeye, vatan-devlet-millet yanında yer almaya ve TCK 221. maddesindeki etkin pişmanlık hakkından yararlanarak ifade vermeye davet ediyorum, adalete güvensinler” dedi.

Yorumlar